Un primar explică de ce nu vor oamenii să se vaccineze

Campania de vaccinare a început cu stângul în unele localități din județul Gorj. Mai exact, interesul localnicilor pentru vaccinul anti-Covid este unul destul de scăzut. Se întâmplă în localitatea Bengești-Ciocadia. Primarul Victor Geogia spune că sunt puțini cetățeni care au întrebat despre vaccin.

”Până acum m-au întrebat câțiva oameni. Erau foarte reticenți. O parte ar vrea să se vaccineze, însă sunt foarte puțini. Nu au încredere în vaccin și nu au informații suficiente. Eu le-am zis să se mai uite și la televizor, însă nu au încredere, deși eu le-am recomandat să se vaccineze. Cred că specialiștii ar trebui să iasă la televizor și să informeze populația, nu politicul. Mi se pare că tineretul este reținut. Ar trebui mai multă campanie făcută de specialiști, nu de politicieni”, a spus Victor Geogia, la Radio Infinit.

De asemenea, primarul a mai afirmat și faptul că va pune la dispoziția cetățenilor mijloace de transport, în cazul în care nu au cu ce ajunge la centru de vaccinare: ”Dacă va fi nevoie, voi chema și centrul de vaccinare mobil, iar dacă este nevoie o să închiriez și microbuze pentru a-i ajuta pe oameni. Nu cred că se va reuși să se vaccineze 10 milioane de oameni până în toamnă, indiferent de ce ar vrea să facă”.   

"Până astăzi, 23 ianuarie 2021, ora 14.00, s-au primit 7947 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 6304 persoane", a transmis DSP Gorj.

Vizualizări: 2,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: