Nu mai sunt locuri în oraș. Târgujienii se vaccinează la Novaci și Rovinari

Pentru că nu mai sunt locuri libere pentru vaccinare la niciun centru din Târgu Jiu, foarte mulți târgujieni merg să se vaccineze la Târgu-Cărbunești, Bîlteni sau Rovinari. Unii chiar la Novaci. La Spitalul Orășenesc din Rovinari, de exemplu, sunt zeci de persoane din alte localități care se vaccinează în fiecare zi.

Fie că sunt din Târgu Jiu sau chiar Turceni și localitățile din vecinătate, mulți gorjeni au găsit locuri la vaccinare tocmai la Rovinari. Nu au stat prea mult pe gânduri și s-au programat acolo chiar dacă au fost nevoiți să parcurgă câteva zeci de kilometri până la centrul de vaccinare.

„Eu am venit cu soțul. Suntem din Drăguțești. Fiica noastră ne-a făcut programare. Am vrut inițial să încercăm la Târgu Jiu, dar acolo nu au mai fost locuri. Am găsit aici și ne-am fi dus și mai departe, numai să ne vaccinăm”, a spus o femeie.  „De loc, sunt din Târgu Jiu. Până am reușit eu să intru pe internet, să mă programez, deja nu mai erau locuri la niciun centru în oraș. Am găsit aici, la Rovinari, și am venit să mă vaccinez. Deși spunea lumea că nu vrea să se vaccineze, să știți că locuri sunt foarte puține. Oamenii s-au răzgândit și au văzut că nu a pățit nimeni nimic după vaccin și tot mai mulți vor să se vaccineze”, a spus un alt bărbat.

„Noi suntem din Negomir. Ne-a programat nepotul. Era cel mai aproape de noi și am găsit loc cu greu. Abia așteptăm să ne vaccinăm și să se încheie pandemia, să scăpăm de măști”, a spus un bărbat.

Totul a decurs până acum fără probleme.„Au venit oameni programați din Târgu Jiu. Au fost oameni programați și de angajatori și au venit din alte localități. Au venit să se vaccineze din comunele arondate, dar și mai de departe, Târgu Jiu, Turceni. În rest, din Fărcășești, Negomir, Drăguțești, toate localitățile din jurul Rovinariului. Cei mai mulți au fost din Târgu Jiu, care au găsit locuri libere aici la noi și au venit și s-au vaccinat la noi în centru”, a spus medicul epidemiolog Mădălina Lăpădan.

În fiecare zi, la centrul amenajat în spitalul din Rovinari, se vaccinează 120 de oameni. „Am început în etapa a doua cu 18 persoane, apoi am avut 108 și 120 pe zi. De luni, începe rapelul la personalul medical și, peste rapel, mai avem și persoane programate. Stăm până la ora 20 zilnic, și peste uneori, pentru că toată lumea trebuie să se vaccineze”, a mai spus medicul coordonator al centrului.

Galerie foto




Vizualizări: 5,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: