E oficial! 220 de mineri ai CE Oltenia vor deveni paznici

Câte 20 de persoane din fiecare unitate minieră vor fi selectate pentru a merge la cursuri de instruire în meseria de agent de pază. Cel puţin asta anunţă directorul Diviziei Miniere din CE Oltenia, Daniel Antonie, care a precizat că cei care vor opta pentru un post de agent de pază cu siguranţă nu vor mai trebui să-şi facă griji în privinţa locului de muncă. Între timp, în cariere se fac tabele cu cei care urmează să se specializeze în meseria de agent de pază.

Direcţia Resurse Umane din cadrul CE Oltenia este cea care iniţiază aceste cursuri de pază pentru lucrătorii din cadrul companiei. Conform directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, pentru fiecare unitate în parte se fac cereri de către doritori, adică cei selectaţi nu sunt trimişi după anumite criterii. Administraţia CEO are în plan să înfiinţeze chiar şi o divizie de pază din care să facă parte cei instruiţi, aceştia asigurând paza obiectivelor alături de angajaţii firmelor private. „Mi se pare un lucru benefic şi din acest punct de vedere, pentru că fiecare om poate să mai aibă încă o pregătire în plus faţă de cea existentă. În viitor se urmăreşte a se înfiinţa o divizie de pază mixtă la nivelul companiei şi pot să aibă şi locuri de muncă aş zice eu stabile, pentru că paza patrimoniului o să existe absolut tot timpul. În jur de 20 de persoane pe o unitate vor face aceste cursuri. Am înţeles că în unele părţi sunt deja cereri depuse, altele sunt în curs de depunere”, a spus Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia.

În prezent, paza obiectivelor complexului se face de către firme private specializate în acest sens. Nu de puţine ori managerul CE Oltenia a declarat că se cheltuiesc prea mulţi bani pentru asigurarea pazei în întreg complexul. „Vrem să facem să fie performant acest serviciu, în sensul că la momentul acesta au fost destule cazuri de a se sustrage materiale din unităţile miniere. S-a făcut un audit către o firmă şi se lucrează la un plan de pază eficient pentru viitor”, a mai spus Antonie.

12 înscrişi la Jilţ Sud

La unitatea minieră de la Jilţ Sud s-a şi încheiat acţiunea de primire de cereri de la salariaţii care vor să se perfecţioneze în meseria de agent de pază. “Am circa 12 persoane, am semnat, am aprobat şi le-am dat drumul. Sunt ageri, sunt isteţi, nu de ăia proşti să doarmă prin posturi. Deja ei cam sunt prin posturile de pază pe la noi, mai sunt câteva posturi care sunt ale unităţii să fie şi ei acreditaţi, să spunem aşa, autorizaţi pentru treaba asta. Mai sunt maşinişti şi necalificaţi”, a precizat directorul Dumitru Dumitru de la Jilţ Sud.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: