Salariată TESA, trecută în producţie cu înjurături

Salariaţii TESA din Complexul Energetic Oltenia s-au săturat să tacă. Florina Niţoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia, a primit ieri dispoziţie verbală de la director să predea lucrările. Salariata i-a replicat că nu poate face asta fără o dispoziţie scrisă, dar a fost înjurată de directorul Constantin David. Acesta neagă acuzaţia, dar admite să Niţoi este una din salariatele care vor fi trecute în producţie. Administraţia CE Oltenia încearcă să scape de 800 de salariaţi TESA prin presiuni de tot felul, dar evită să dea decizii scrise, deoarece nu a urmat calea legală obligatorie într-un proces de reorganizare. Florina Niţoi nu are de gând să semneze şi anunţă că se va judeca pentru drepturile ei cu compania. Interesant este că Niţoi este vicepreşedinte la PSD Motru şi are susţinerea organizaţiei de femei. Cel mai important însă este faptul că Niţoi lucrează de 25 de ani în companie.

Florina Niţoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, spune că a fost înjurată şi ameninţată de directorul carierei. Femeia susţine că i s-a cerut să predea activitatea pentru a fi trimisă în producţie, urmând ca pe postul ei să fie numită altă persoană. Pentru că a cerut explicaţii, femeia spune că directorul şi-a ieşit din fire, aducându-i injurii. Directorul unităţii miniere spune că nu este adevărat că ar fi agresat-o verbal. În schimb, admite că Florina Niţoi face parte din personalul TESA care va fi transferat în producţie.

„M-a făcut nenorocită, idioată, tâmpită”

Totul a început ieri dimineaţă când femeia a fost chemată la director pentru a-şi preda lucrările. Florina Niţoi spune că i s-a cerut să predea o parte din activitatea sa de inspector resurse umane, să fie lăsată fără obiectul muncii, astfel încât mai apoi să fie transferată pe partea de producţie, la fel ca alţi 800 de oameni din rândul personalului TESA din cadrul complexului.  Femeia spune că directorul s-a enervat la culme când a refuzat să se conformeze ordinelor. „Directorul m-a chemat la el în birou la prima oră şi mi s-a spus să predau nişte lucrări. Eu i-am spus că în fişa postului deocamdată am aceste lucrări şi nu predau nimic până nu primesc o înştiinţare sau un act adiţional. M-a jignit în birou, m-a făcut nenorocită, idioată, tâmpită, m-a înjurat de mamă, şi mama mea e moartă, că mă dă afară din unitate şi multe, multe altele. Vor să mă trimită în producţie şi să renunţ la lucrările mele, însă nu am primit nicio decizie. Că eu semnez, nu semnez, e treaba mea ce fac. De mult timp stăm în stres”, a spus Florina Niţoi, inspector resurse umane în cadrul Carierei Lupoaia.

David: A fost totul ok din punctul meu de vedere

Şeful de la Cariera Lupoaia, Constantin David, spune că nu ar face niciodată aşa ceva şi că nu a avut un comportament abuziv faţă de Florina Niţoi. Totuşi, femeia a fost selectată să treacă în producţie, spune directorul. „Nici vorbă de aşa ceva. Nu sunt genul ăsta de om şi nu fac aşa ceva. Am spus că după organizare, sarcinile din fişa postului trebuia preluate de persoanele care au rămas şi au fost nominalizate pentru compartimentul resurse umane. I-am spus, câteva din cererile pe care le avea şi trebuiau să ajungă la acest compartiment să le predea celor nominalizaţi. Dânsa va trece în producţie. Nu a fost selectată să rămână pe partea de resurse umane. Nu a fost nimic abuziv, a fost totul ok din punctul meu de vedere, este problema dânsei”, a spus Constantin David, directorul Carierei Lupoaia.

Femeia spune că este un abuz şi că îşi va căuta dreptatea în instanţă. „Lucrez în minerit de peste 25 de ani şi lucrez pe resurse umane de m-am săturat şi eu, că poate îl învăţ şi eu salarii. Nu contează că mă dă muncitoare, că nu mi-e frică de munca asta. Să-mi dea înştiinţările, că ei nu au nimic legal. Eu lucrez cu dosare fiscale, îi dusei fişa postului să o citească. Oricum n-o să semnez cu mânuţa mea ca să îmi ia din salariu şi o să îi dau în judecată”, a mai spus Florina Niţoi.

În cadrul carierei Lupoaia circa 100 de salariaţi reprezintă personal TESA. Conform directorului Constantin David, 30 dintre aceştia vor fi transferaţi în producţie.

PSD: Ea trebuia să depună plângere la poliţie

florina_nitoi_vice_psd_motruFlorina Niţoi este şi vicepreşedinte al organizaţiei PSD Motru. Şefa femeilor pesediste de la Gorj, Elvira Şarapatin, dezaprobă atitudinea directorului. „Mi-a dat telefon, m-a anunţat, era disperată, plângea, i-a venit rău. Ea trebuia să depună plângere la poliţie pentru că eu nu cred că este singura agresată din acea unitate, cei care nu vor să vorbească, nu o fac de frică că îi dă afară. Oamenii ar trebui să vorbească şi mai ales femeile pentru că sunt femei care au acasă un respect deosebit din partea soţilor, merg la serviciu, să te jignească un oarecare personaj care întâmplător este pe această funcţie. Eu o susţin din toate puterile mele pe această doamnă, pe Florina Niţoi”, a spus Elvira Şarapatin.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Motru, Dorin Hanu, spune că nu vrea să se implice în problemele unităţii. Conform lui Hanu, este treaba conducerii carierei pe cine trimite în producţie. „Eu nu pot să dictez la Cariera Lupoaia sau la oricare subunitate din zona Motru. Acolo sunt manageri care iau decizii în funcţie de pregătirea profesională, de ceea ce fac salariaţii, nu pot eu să iau atitudine împotriva unui manager care este pus acolo. Nici măcar să-l trag la răspundere, să îi atrag atenţia că nu este în regulă. Eu am înţeles că toate aceste decizii sunt luate din punct de vedere economic. La mine nu s-a plâns nimeni, nici doamna Niţoi”, a comentat Dorin Hanu.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: