Discuţii sindicate-administraţie pentru renunţarea la protest

Liderii sindicali din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) s-au întâlnit ieri cu prefectul Alin Văcaru şi doi reprezentaţi ai Complexului Energetic Oltenia, Cosmin Popescu şi Corneliu Boldor. Sindicalistul Dan Pârvulescu a declarat că s-ar putea renunţa la protestul din data de 5 aprilie dacă administraţia CE Oltenia va începe dialogul cu FNME.

Liderii de sindicat Dan Pârvulescu, Marin Golea şi Constantin Mitrescu au avut ieri o întâlnire, la Instituţia Prefectului, cu prefectul Alin Văcaru şi Cosmin Popescu şi Corneliu Boldor din partea CE Oltenia.

Protestul ar putea fi anulat

Sindicaliştii FNME au depus o Prefectură un dosar cu zece mari probleme legate de exproprieri, încălcări ale Contractului Colectiv de Muncă (CCM) şi nerespectarea dialogului social dintre sindicate şi administraţie.  „S-a discutat pe baza materialului pe care l-am trimis domnului prefect, cu cele zece puncte. La punctele care au avut competenţă de a da răspunsuri au dat, iar pentru restul punctelor urmează să ne întâlnim săptămâna aceasta cu reprezentanţi de nivel 1 al CE Oltenia“, a declarat Dan Pârvulescu la ieşirea de la discuţii. Acesta a primit asigurări că vor avea discuţii cu persoane din Directoratul CE Oltenia. „La problemele legate strict de dialogul social s-a dispus de domnul prefect ca săptămâna aceasta să purtăm o discuţie cu persoane din linia întâi a CEO“. Sindicalistul a mai spus că în anumite condiţii s-ar putea renunţa la protestul cu o mie de persoane, planificat a avea loc sâmbătă. „Protestul va fi amânat dacă va exista un acord între noi şi linia întâi din CE Oltenia. Nu trebuie să îndeplinească toate revendicările pentru că nu suntem absurzi, dar trebuie să se vadă şi din partea conducerii administrative o deblocare a acestui dialog“, a declarat Pârvulescu.

Posibilă întâlnire cu Laurenţiu Ciurel

Cosmin Popescu, reprezentantul CE Oltenia la discuţiile cu liderii FNME, a declarat că le-a răspuns la întrebările legate de exproprieri. „Sunt promovate patru hotărâri de guvern, sunt plecate de la Ministerul Economiei la ministerele avizatoare, iar săptămâna viitoare va fi un comitet interministerial ca să reducem din timpul de avizare“, a declarat acesta, menţionând că nu crede că va avea loc protestul minerilor. Este prima dată după multe luni în care administraţia pare interesată să discute cu liderii rămaşi în FNME. Sindicaliştii au făcut mai multe plângeri la Inspecţia Muncii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj prin care au reclamat lipsa de dialog şi consultare a sindicatelor. Ba mai mult, prefectul Alin Văcaru a declarat că dacă nu ar fi fost întâlnirea cu investitorii chinezi ar fi participat şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, la întâlnire. „Eu sunt convins că pe viitor vom avea o întâlnire mai mare în care va participa şi o parte din Directoratul CE Oltenia. Reprezentanţii CE Oltenia au dat asigurări că ce s-a discutat aici va fi transmis Directoratului. (...) Şi acum la această întâlnire, l-am sunat pe domnul director Laurenţiu Ciurel. Dumnealui mi-a garantat că astăzi se va afla cineva din partea Complexului Energetic Oltenia. probabil că venea şi dumnealui dacă nu era această vizită a chinezilor“, a declarat Alin Văcaru.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: