Echipa de baschet prinde contur. Lotul şi echipamentele, stabilite

Baschetul reînvie la Târgu Jiu. Chiar dacă mândria orașului, Energia Târgu Jiu, a dispărut de pe scena baschetului românesc, iubitorii acestui sport vor să resusciteze fenomenul. Pregătesc deja tinerii care vor evolua în Divizia B, în noul sezon.

Miercuri, s-a încheiat perioada de pregătire la Peștişani. În total, lotul este compus din 14 jucători de perspectivă, doi antrenori, un preparator și un kinetoterapeut. Echipamentul a fost stabilit deja, iar tinerii nu așteaptă decât debutul competiţiilor. Ei vor evolua în Divizia B. 90% dintre jucători sunt din județul Gorj. În probe, a fost și un tânăr din Serbia. Prin noua echipă, ACS Târgu Jiu, inițiatorii proiectului își propun să reînvie baschetul în Gorj: „Avem poate cea mai tânără echipă din liga secundă, însă plecăm la drum în ideea de a ajunge cât mai sus în acest sezon. Vrem ca acest an să fie unul de tranziție și experiență”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul secund al echipei.

Pregătesc meciuri amicale

„Am terminat prima perioadă de pregătire fizică la Peştișani, urmând ca în perioada următoare să ne desfășurăm activitatea la Târgu Jiu. Aceasta va cuprinde antrenamente zilnice și căutăm totodată perfectarea unor meciuri amicale până la începutul campionatului care se preconizează că va fi la începutul lunii octombrie”, a mai anunțat Alionescu.

Antrenor principal este Laurențiu Răuț, secondat, așadar, de fostul baschetbalist Claudiu Alionescu. Toți jucătorii sunt tineri, însă cei care au demarat acest proiect au încredere ca vor ajunge sus cu sportivii pe care îi pregătesc.

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: