Ecografii mamare gratuite pentru zeci de gorjence

Peste 50 de gorjence, în special din zonele Negomir și Rovinari, vor putea să facă ecografie mamară gratuit. Este vorba de o acțiune a Clubului Rotary din Târgu Jiu, care a inițiat la începutul lunii martie o campanie ce vine în sprijinul femeilor care au nevoie de ecografii mamare, dar care nu au posibilitatea să acceseze astfel de servicii.

Investigațiile vor fi realizate în Târgu Jiu, până în data de 8 martie. ”Doamnele vor beneficia și de decontarea călătoriei de la localitatea de domiciliu până la Târgu Jiu și retur, toate acestea fiind asigurate de Clubul Rotary din Târgu Jiu, cu sprijinul domnului dr. Radu Cârstoiu, precum și a Centrului Medical pentru Sănătatea Umană Gorj, doamnei Stoichițescu Ileana”, au transmis reprezentanții Clubului Rotary Târgu Jiu.  

Selectarea pacientelor care vor beneficia de aceste servicii a fost făcută de Asociația Română de Oncologie "Sfânta Ana" și de medicul Monica Mitroi.

Conform medicilor, ecografia mamară este utilizată și ca metodă de screening. În timpul acestei proceduri, pacienta nu este expusă unor radiaţii nocive, putând fiind utilizată inclusiv la gravide.

Ecografia este utilizată pentru investigarea formaţiunilor tumorale depistate prin diverse manevre sau autoexaminare. Această investigaţie poate face diferenţa între o structură solidă şi una chistică. De asemenea, oferă examinatorului posibilitatea de explorare în multiple planuri în timp real. Peste 7000 de femei din România se îmbolnăvesc anual de cancer la sân.

Vizualizări: 3,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: