Egal cu fotbal mult între olteni

Primul derby între echipe oltenești după o lungă perioadă a adus față în față două formații cu loturi și pretenții de prima jumătate a clasamentului, ambele excelând în liniile de mijloc, dar cu apărări și atacuri ceva mai modeste.

Craiovenii au câștigat în general duelul de la mijlocul terenului, atât la nivel de închizători, Mateiu și Madson fiind mai agresivi și mai des primii la minge decât Anton și Elton (mijlocașii Pandurilor au fost, poate, mai discreți și din cauza cartonașelor galbene primite destul de devreme în meci), dar și la cel de conducători de joc, Ferfelea servindu-și atacantul (pe Curelea) cu mai multe mingi folositoare decât a reușit Răduț să-i distribuie lui Roman. De altfel, vârful gazdelor a avut cel puțin cinci situații clare de a marca, reușind să o transforme doar pe ultima, pe final de meci.

Experiența superioară a Pandurilor s-a văzut atunci când gorjenii au marcat la prima lor ocazie importantă de gol, în minutul 76. Anton recuperează bine o minge bâlbâită de Vătăjelu și Pleșan, tacklingul lui Bancu face ca balonul să ajungă la Nistor, care pasează perfect printre fundașii centrali pentru Roman, acesta este oprit într-o primă fază de Brac, dar din respingerea portarului mingea sare la Shalaj, care finalizează sec la colțul lung. Golul a venit după ce Băluță, Frăsinescu și Curelea în patru rânduri au ratat ocazii rarisime. Imediat după deschiderea scorului, Buleică are ocazia să încheie conturile, dar trage în plasa laterală dintr-o poziție ideală, din zona colțului careului mic. Forțat de accidentarea lui Pleșan, Gane îl introduce pe Nuno Rocha, care ratează o ocazie mare la 0-1, după care ia o acțiune pe cont propriu ce duce la golul egalizator al lui Curelea (86), care-l țintuiește nemilos cu capul pe Stanca, făcându-i pe câțiva dintre cei 15.000 de olteni prezenți în tribune să spună în glumă că vârful Universității ar face mai bine să-și ridice singur mingea la cap când o primește la picior și e singur cu portarul.

După golul egalizator se mai joacă doar foarte puțin, ambele echipe intrând mulțumite la vestiare: gazdele pentru că au reușit o egalare in extremis pe final de meci, pandurii pentru că nu au pierdut într-un joc dominat pe alocuri autoritar de Craiova. Per total, meciul a fost unul frumos, ambele formații având motive să spere că se pot bate la primele locuri alături de Steaua, Astra și Petrolul.

CS U Craiova – Pandurii 1-1 (0-0)

Stadion: Ion Oblemenco, Craiova

Spectatori: 15.000

Universitatea: Brac – Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Băluță(’65 Neacşa), Madson, Mateiu (’46 Pleşan; ’77 Rocha), Bancu – Ferfelea, Curelea. Antrenor: Jerry Gane.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Paraschevas, Erico (’9 Shalaj), Momcilovici – Anton, Elton – Iorga(’72 Buleică), Răduț, Nistor – Roman (’84 Nicoară). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Achim, Madson, Kay / Anton, Elton, Mihai Roman, Nistor.

Au arbitrat: Pavel Cristian Balaj - Aurel Oniţă, Ciprian Florin Danşa; Iulian Dima. 

Observator: Cornel Sorescu.

Jucătorul meciului: Viorel Ferfelea

60 – de ani a împlinit jucătorul Craiovei Maxima, Nicolae Negrilă, care a dat lovitura de începere.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: