Colegul lui Maradona vrea să preia baza sportivă de la Peştişani

Autorităţile locale din Peştişani anunţă că trei investitori străini vor să preia baza sportivă de la Frânceşti. Printre aceştia s-ar număra şi un fost coleg al renumitului fotbalist argentinian Diego Maradona. Investitorii vor să finalizeze construcţia rămasă neterminată după ce guvernanţii au sistat finanţarea. Mai mult decât atât, elevii din pepiniera bazei sportive ar putea fi antrenaţi de către fotbalişti renumiţi, precum Iniesta şi Xavi, prieteni cu investitorii.

Proiectul de realizare a bazei sportive din satul Frânceşti a fost finanţat în baza OUG 7/2006. Investiţia a fost aprobată spre finanţare în 2008, iar lucrările au fost demarate în toamna anului 2011. Guvernul a sistat însă finanţările pentru baza sportivă. În fapt, este vorba de investiţia pentru care primarul Florin Pavel a fost reţinut în urmă cu doi ani.

Lucrările au fost realizate în proporţie de circa 65%. Mai trebuiesc montate tribunele, realizate vestiarele, cu dotările aferente, grupurile sanitare, şi de finalizat suprafaţa de joc. Circa 300 de mii de lei mai trebuie pentru toate aceste lucrări. Primăria ar trebui să finalizeze investiţia cu bani proprii, însă, autorităţile locale spun că nu dispun de aceste fonduri.

Ieri, nişte investitori din Argentina, Portugalia şi Spania au venit la primărie unde au vorbit cu autorităţile pentru a prelua această bază sportivă. „Am găsit aceşti investitori străini, un argentinian, un portughez care este şi agent FIFA, şi un spaniol. În urma discuţiilor care au avut loc la primărie, ne-au spus că sunt interesaţi de preluarea acestei baze sportive pe un parteneriat public-privat. Urmează să ne facă o scrisoare de intenţie în acest sens, după care vor urma procedurile legale de aprobare în consiliul local şi de scoatere la licitaţie pe parteneriat public-privat. Asta însemnă că vor finaliza lucrarea, noi ne gândim chiar şi la o extindere a acestei lucrări şi vor avea, conform legislaţiei, drept de administrare pe un anumit număr de ani. Vor plăti o redevenţă către comuna Peştişani”, a declarat primarul din Peştişani, Florin Pavel. 

Iniesta şi Xavi ar putea antrena juniorii din Peştişani

Primarul spune că echipa de fotbal a comunei, de liga a 4-a, AS Bistriţa Peştişani, va avea acces gratuit pe această bază sportivă pentru meciuri şi antrenamente. Investitorii au comunicat administraţiei locale din Peştişani că elevii din zonă care vor face parte din pepiniera bazei sportive vor fi antrenaţi din când în când de jucători de prestigiu la nivel mondial.   

„Au în intenţie să folosească la maximum această bază sportivă. Vor organiza meciuri internaţionale prin relaţiile pe care le au, vor aduce echipe puternice din afară. Vor să organizeze camp-uri cu copiii din zonă. Ei au contracte cu jucători renumiţi cum ar fi Iniesta sau Xavi şi alţii. Investitorul argentinian este din generaţia lui Maradona şi au jucat la acelaşi club şi vor să dezvolte foarte multe”, a mai spus primarul Florin Pavel. 

Autorităţile locale mai spus că investitorii au fost atraşi să investească la Peştişani datorită faptului că este locul unde s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi. Mai mult decât atât, sunt interesaţi să investească şi în domeniul turismului, dar şi în agricultură.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: