Burse olimpice pentru două atlete de la CS Pandurii Târgu Jiu

Două sportive de la Clubul Pandurii Târgu Jiu vor primi, din toamnă, burse olimpice datorită performanţelor obţinute în acest an. Este vorba despre Adina Amzucu şi Andrea Pîşcu. Ambele atlete, antrenate de Ion Bură, s-au întors ieri în Gorj după ce săptămâna trecută au obţinut rezultate excepţionale la competiţii naţionale şi internaţionale. Adina Amzucu a ieşit pentru a doua oară campioană naţională la Junioare, după Campionatul Naţional Hexatlon. Andrea Pâşcu a ocupat locul IV în Europa, în urma Campionatului de Cros - Alergare Montană    din Franţa.

Cele două atlete de excepţie ale Clubului Pandurii Târgu Jiu vor primi burse olimpice din toamnă. „Ambele sportive au îndeplinit obiectivele de performanţă propuse şi au obţinut rezultate care le propulsează la medalii şi în 2015, la Campionatele Europene de Junioare. De la toamnă, cele două atlete vor primi burse olimpice din partea Comitetului Olimpic”, a declarat Ion Bură.

Pîşcu, la 5 secunde de medalie. Amzucu, record personal!

Adina Amzucu, fiica fostului fotbalist de la Pandurii, Dan Amzucu, a reuşit un record personal la Campionatul Naţional Hexatlon care a avut loc în perioada 14-15 iulie la Bucureşti. În urma susţinerii probelor combinate, Adina Amzucu a ieşit pentru a doua oară campioană naţională la Junioare. „Adina Amzucu a reuşit un record personal, sărind 1,69 m în înălţime. Atleta noastră are un potenţial excepţional ţinând cont de faptul că poate participa încă cinci ani de acum încolo la competiţiile pentru Junioare. În curând, va reuşi performanţa de a sări 1,70 metri”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Andrea Pâşcu a fost foarte aproape de a urca pe podium la Campionatele Europene de Alergare Montană de la Gap, Franţa, care au avut loc pe data de 13 iulie. Sportiva antrenată de profesorul Bură a terminat cursa rezervată junioarelor pe locul 4, cu un timp de 00:22:47, la doar cinci secunde de poziţia a treia şi la 37 de secunde de câştigătoarea cursei. Cursa junioarelor, disputată în Alpii francezi, a măsurat 4.250 m, într-un singur tur, cu o diferenţă de nivel de 250 m. „Andrea Pâşcu a fost la 5 secunde de medalie. A fost cel mai bun rezultat al echipei României obţinut la Campionatele Europene din Franţa. După această competiţie ne vom pregăti intens pentru Campionatele Mondiale din septembrie”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: