Sportivii gorjeni, medaliaţi la campionatul european de karate

Nu mai puţin de 20 de medalii de aur, argint şi bronz au adus în Gorj copiii care au participat la Campionatul European de Karate Kyokushinkai Traditional Iko Kyokushinkaikan (4th IKOKEC), care a avut loc pe 19 iulie la Sibiu.

Echipa de Karate Kyokushinkai din Târgu-Jiu a participat cu 16 sportivi la Campionatul European, intrând în competiție la kata și kumite cu alți peste 350 de sportivi din România, Federația Rusă, Ungaria, Marea Britanie, Israel, Grecia și Elveția.

Sportivii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pregătiți de Dorin Dumitru-instructor al C.S. Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu, au câștigat nu mai puțin de 20 de medalii, din care 3 de aur (campioni europeni), 7 de argint (vicecampioni europeni) și 10 de bronz, astfel că aceștia și-au îndeplinit obiectivul propus, rezultatele fiind dovada unei munci asidue și de durată.

„În prezent în dojo intră cu preponderență copii și mai puțini juniori sau adulți. În ceea ce privește copiii, aceștia învață în primul rând să respecte anumite valori morale, cum ar fi respectul, și doar apoi tehnica. Corpurile lor sunt într-o continuă dezvoltare, de aceea este necesară o atenție suplimentară pentru a-i proteja de accidentări, ceea ce noi chiar punem în practică. Observ în jurul meu o implicare din ce în ce mai mare a oamenilor care vor să facă arte marțiale ca sport de masă, pentru ei, nu pentru performanță”, a spus Dorin Dumitru-sempai CS Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu.

Evenimentul a fost dedicat cinstirii memoriei și sacrificiului lui Sosai Masutatsu Oyama, întemeietorul stilului Karate Kyokushinkai Traditional, s-a desfășurat sub supervizarea lui Yoshikazu Suzuki- Kancho (președinte al IKOK SOSAI- Honbu, Japonia) și a fost condus de către Shihan Horațiu Adrian Neagoie (Președinte al al IKOK SOSAI România/Federația de Kyokushinkai Tradițional din România).

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: