Ei sunt angajații de la Ambulanță, răniți într-un accident rutier

Din salvatori, au devenit victime! Doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au ajuns în stare gravă la spital după ce salvarea în care se aflau s-a lovit frontal de o cisternă. Șoferul cisternei nu a acordat prioritate de trecere autospecialei.

 
Ziua de sâmbătă trebuia sa fie una obișnuită pentru Cristi și Janina. Au preluat un pacient, în stare gravă, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și au plecat cu el spre Craiova. Pacientul avea hemoragie internă și fiecare minut conta. Echipajul se grăbea să-l ducă la spitalul din județul vecin. Drumul lor a fost curmat brusc la ieșire din municipiul Târgu Jiu, într-un sens giratoriu. Șoferul unei cisterne nu a observat ambulanța care se afla în misiune și nu i-a acordat prioritate de trecere. Autospeciala s-a făcut praf, iar șoferul, asistenta și pacientul, pe care îl transportau, au fost grav răniți.

Un mort, doi răniți

Toți cei răniți au fost duși la Spitalul Județean. Cu răni grave, pacientul din ambulanță a pierdut lupta cu viața. Echipajul medical a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean din Craiova. Asistenta era în comă, iar neurochirurgii din județul vecini au solicitat, noaptea trecută, transferul ei la o clinică din Capitală.

Mesaje de susținere pentru colegii lor

Vestea că doi colegi de-ai lor, angajați cu experiență, au fost răniți într-un accident rutier, a căzut ca un trăsnet peste toți angajații din sistemul medical gorjean. Pe pagina de Facebook a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, mesajele de susținere au curs râuri.

"Șoc, furie, spaimă, durere și speranță. Asta am simțit azi... sentimente amestecate. Să ne rugăm Bunului D-zeu pentru colegii noștri minunați, profesioniști adevărați!!!! Doamne, te rugăm, ajută-i! Ei nu merită asta! Nimeni nu merită asta! Suntem cu tot sufletul alături de voi!", este unul dintre mesajele postate.

"Dumnezeu să le ajute colegilor noștri, să treacă cu bine de această cumpănă", a mai scris un angajat al SAJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 7,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: