El este noul lider ISIS

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi şi a anunţat numirea succesorului acestuia, Ibrahim al-Quraishi, transmit Reuters, AFP şi dpa, citând un mesaj audio postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram de agenţia de presă Amaq a SI.

'Către musulmani, către mujahedini, soldaţi ai SI (...), îl plângem pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi', se spune în mesajul postat după operaţiunea forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, în care şi-a găsit sfârşitul liderul SI.

Gruparea jihadistă confirmă, de asemenea, decesul purtătorului său de cuvânt, Abu al-Hassan al-Muhajir.

Preşedintele american Donald Trump anunţase duminică moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Barisha, un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

În discursul său televizat, Trump a relatat în detaliu operaţiunea în cursul căreia şeful SI a fost încolţit de forţele americane, după care a declanşat centura cu explozivi pe care o purta.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: