Elena Piţian, mamă adoptivă pentru aproximativ 30 de copii

Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, îşi dedică timpul liber familiei şi mai ales activităţilor extraşcolare la care participă fiica sa. Diana Georgiana Piţian este dansatoare a Ansamblului Artistic “Maria Lătăreţu” din care mai fac parte aproximativ 30 de copii. Prin intermediul său, Elena Piţian a reuşit să-i cunoască pe toţi membrii grupului şi chiar să se ataşeze sufleteşte de fiecare dintre ei. Copiii o privesc ca pe un părinte adoptiv şi o strigă “mami”.

Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a devenit “mamă adoptivă” pentru colegii fiicei sale, dansatoare a Ansamblului Artistic “Maria Lătăreţu”. Pe lângă faptul că însoţeşte grupul de copii la spectacole şi concursuri, se şi implică în toate activităţile acestora. “Chiar dacă nu am decât o puştoaică, am devenit mamă adoptivă pentru cei aproximativ 30 de copii ai grupului de dansatori. M-am ataşat sufleteşte de fiecare dintre copii şi mă bucur atunci când mă strigă mami. Pe toţi îi privesc ca pe copiii mei şi mă ţin de ei peste tot. Îi însoţesc atât la spectacole şi concursuri cât la emisiunile difuzate de posturile naţionale de folclor”, a declarat Elena Piţian. Fiecare reuşită a grupului o încântă, iar problemele copiilor le tratează ca pe probleme personale. “A însemnat foarte mult pentru mine faptul că am reuşit să le iau pantofi de scenă cu ajutorul unei sponsorizări. În vara aceasta aş dori să mai obţin o sponsorizare pentru a le cumpăra costume noi. Sper să găsim oamenii cu suflet care să ne ajute”, a mai precizat Elena Piţian. Grupul copiilor dansatori a obţinut numai premiul I, atât la concursurile naţionale, cât şi la cele internaţionale.

Diana Piţian a moştenit talentul tatălui

Deşi participă la repetiţii şi îi însoţeşte pe dansatorii Ansamblului Artistic “Maria Lătăreţu”, Elena Piţian spune că nu ştie să joace, fiica sa moştenind talentul tatălui. “Eu nu ştiu să joc, iar acum mi se pare prea târziu să învăţ. Diana a moştenit talentul tatălui său, fost dansator al Ansamblului “Doina Gorjului”. Iniţial, a urmat cursurile de dansuri populare doar pentru a-i face pe plac soţului meu. Cu timpul le-a îndrăgit foarte mult şi abia aşteaptă să împlinească vârsta de 18 ani pentru a merge <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Doina Gorjului”, a declarat Elena Piţian. Diana Georgiana Piţian este elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte Plastice, secţia Teatru. Aceasta deţine aproximativ 10 costume populare unele vechi de peste 100 de ani. Cele mai multe sunt din zonele Peştişani şi Brădiceni.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: