Elev din Târgu Jiu, în arest pentru şantaj

Un elev de 17 ani de la Colegiul Tehnic  „Henri Coandă” din Târgu-Jiu a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. Adolescentul a căzut în plasa polițiștilor în urma unui flagrant organizat de oamenii legii, după ce un elev de 15 ani de la Grupul Școlar Energetic s-a plâns la polițiștii de la Transporturi Feroviare că a fost acostat de un grup de tineri care, sub ameninţarea cu acte de violenţă, i-au solicitat sumele de bani pe care le avea asupra sa.

Un elev de 15 ani din comuna Jupânești care învață la Grupul Școlar Energetic s-a prezentat împreună cu tatăl său la polițiștii din Stația CFR Târgu-Jiu și le-a povestit că un grup de tineri i-au cerut taxă de protecție. Pentru că acesta nu a avut bani, agresorii au stabilit prin ameninţarea cu acte de violenţă să se întâlnească cu victima la o dată stabilită de ei ca să le înmâneze suma de 50 de lei. În urma acestei sesizări, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu sprijinul SIPI Gorj şi IPJ Gorj, a fost organizat un flagrant în staţia CFR Târgu-Jiu, în urma căruia a fost depistat elevul de  17 ani din comuna Aninoasa şi un coleg de liceu de 15 ani, din Bărbătești,  în timp ce primeau suma de 30 lei de la partea vătămată pentru a nu mai fi ameninţat cu acte de violenţă şi agresat fizic. „Tinerii au fost conduși la sediul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Gorj, unde asupra minorului de 17 ani s-a găsit suma de 30 lei, respectiv trei bancnote a câte 10 lei care în urma verificării la lumina UV, erau inscripţionate ,,FLAGRANT 24.09.2013”, acestea fiind marcate anterior organizării flagrantului cu creion fluorescent-invizibil de către specialistul criminalist. În baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea pentru de 24 de ore a suspectului de 17 ani. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Elevul riscă să fie exmatriculat

Elevul reținut pentru șantaj a avut media scăzută la purtare în clasa a IX-a și a X-a pentru că absenta de la ore, însă nu s-a putut lua altă măsură disciplinară cu minorul pentru că învățământul de zece clase este obligatoriu. De această dată acesta riscă să fie exmatriculat. „Noi am aflat din presă de acest caz pentru că nimeni de la poliție nu ne-a informat. Am înțeles că s-a întâmplat în afara școlii, mai exact în gara Târgu-Jiu, pentru că elevul făcea naveta cu trenul. Anul trecut a avut foarte multe absențe, noi am anunțat părinții și i-am scăzut media la purtare la șapte. Acum să vedem care a fost situația și dacă într-adevăr a cerut taxă de protecție se va merge până la exmatricularea acestuia. Vreau să vă spun că nu a venit deloc la școală săptămâna aceasta”, a declarat Marcela Mrejeru, director Colegiul Tehnic Henri Coandă.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: