Doi ofițeri DGA Gorj, răniți de fiica un poliţist

Doi ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție Gorj, care se întorceau dintr-o misiune de la Turceni, au fost implicați într-un eveniment rutier care s-a produs pe DE 76, în localitatea Peșteana Jiu din comuna Bâlteni. Este vorba de Delia Fețeanu - soția inspectorului adjunct al IPJ Gorj și Ionuț Baroianu - fiul unui fost polițist. Evenimentul s-a produs din vina fiicei unui polițist din comuna Bâlteni. Șoferița, care avea permis de puțin timp, a pierdut controlul volanului într-o curbă și a intrat în coliziune cu autoturismul de la DGA. În urma impactului au fost rănite patru persoane.

Delia Simona Fețeanu, soția inspectorului adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Daniel Fețeanu, angajată a DGA, se întorcea împreună cu colegul său Ionuț Dan Baroianu dintr-o misiune pe care au avut-o la Turceni. Cei doi ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție Gorj erau cu mașina de serviciu și cu semnalul luminos în funcțiune, din spusele martorilor care se aflau la fața locului în momentul producerii accidentului.

Evenimentul a avut loc într-o curbă deosebit de periculoasă din localitatea Peșteana Jiu, semnalizată corespunzător. Diana Blându, în vârstă de 19 ani, proaspăt posesoare a permisului de conducerea și fiica unui polițist din comuna Bâlteni, a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe contrasens, unde a lovit frontal mașina în care erau cei doi ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție. „Noi eram aici în zonă și am văzut pe fiica domnului polițist că venea cu viteză, nu a mai putut să ia curba și a intrat pe contrasens unde a lovit mașina polițiștilor. Cred că a și derapat, pentru că era ud pe joc, că plouă. Mai era în mașină cu câțiva tineri, dar numai unul dintre ei era mai lovit, restul nu au avut nimic. În mașina cealaltă cred că erau doi polițiști, că aveau semnal luminos pe mașină și i-am scos și pe ei. Fata asta de intră pe contrasens este începătoare. Își luase permisul de puțin timp”, a declarat un martor aflat la fața locului.

Nu a fost nevoie de descarcerare

La fața locului au ajuns imediat echipajele de la descarcerare și SMURD, care au acordat victimelor primul ajutor. Din fericire, pompierii de la descarcerare nu au intervenit, pentru că victimele au fost scoase din mașini de către localnici. „Echipajul de la descarcerare nu a intervenit pentru că nu a fost nevoie. Victimele au fost scoase din mașină până la sosirea echipajului. Pompierii au acționat pentru a nu exista pericolul producerii vreunui incendiu din cauza combustibilului scurs pe partea carosabilă”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Patru victime au ajuns la spital

În urma impactului, cei doi ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție Gorj, fiica polițistului, dar și un pasager care se afla cu acesta în mașină au ajuns la spital cu multiple traumatisme. Din fericire, toți sunt în afara oricărui pericol. „O victimă a rămas la Spitalul din Rovinari și trei au ajuns la Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Toți au multiple traumatisme, însă nu le este pusă viața în pericol. Polițistul este mai grav, dar nu pune probleme. Toți vor rămâne internați în spital”, a declarat Eugenia Căliman, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Dosar penal pentru vătămare corporală

La fața locului a ajuns imediat șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Chițiba, dar și polițiștii de la Serviciul Rutier, pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. „Din primele cercetări care s-au efectuat la fața locului, conducătoarea auto nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și într-o curbă periculoasă a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism care se deplasa regulamentar. În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Romina Dochia, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 4,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: