DOLIU la UM 01541: Caporalul Toader, împuşcat în cap!

Descoperire şocantă făcută ieri dimineaţă la unitatea militară din zona Coloanei Infinitului. Un militar aflat în serviciul de pază a fost găsit împuşcat în cap, un coleg care venise să-l schimbe din tură găsindu-l pe acesta într-o baltă de sânge. Medicii care au venit de urgenţă la faţa locului nu au mai avut ce face pentru a-l salva pe militar, acum fiind deschisă o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul.

Caporalul Ion Adrian Toader avea 26 de ani şi era din Alimpeşti. Acum nici două săptămâni, de Sfânta Maria Mică şi-a serbat ziua de naştere şi nimeni nu se gândea la un astfel de sfârşit tragic. Ieri, la ora 9.00, când trebuia să fie înlocuit din serviciul de gardă, colegul care venise să-i ia locul l-a găsit întins pe jos. Acesta a sunat imediat la 112 şi a cerut ajutorul unei Ambulanţe, dar nici măcar medicii nu au mai putut face ceva pentru a-l salva pe Adi Toader.

„La ora 9.03 pe linia unică de solicitare 112 s-a primit un apel prin care era chemată o ambulanţă pentru un posibil deces. O maşină de tip C, cu medic, s-a deplasat la locul solicitării şi a constatat o plagă prin împuşcare, la nivelul capului. S-au chemat organele abilitate pentru a se constata cauzele decesului. Pentru persoana împuşcară nu s-a mai putut face nimic, mai ales că era vorba de o plagă prin împuşcare”, a menţionat şeful Staţiei Judeţene de Ambulanţă Gorj, dr. Dan Vâlceanu.

Anchetă a Parchetului Militar

La Unitatea Militară de la Coloană au venit imediat poliţişti criminalişti, dar şi un procuror militar de la Craiova, cel care coordonează investigaţiile din acest caz. Reprezentanţii unităţii militare au oferit puţine informaţii despre cele întâmplate, comunicând doar că Toader nu a fost implicat în vreun incident, având până acum un comportament ireproşabil. „Caporalul Toader Ion Adrian a fost găsit decedat prin împuşcare în postul de pază. Evenimentul se cercetează de Parchetul Militar şi o comisie numită de comandantul unităţii. Până la acest tragic eveniment militarul a avut un comportament normal”, a menţionat purtătorul de cuvânt al UM 01541, maiorul Dorin Dumitru.

Primele informaţii din anchetă arată că militarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma din dotare, varianta unei sinucideri fiind exclusă de toţi cei care l-au cunoscut. Anchetatorii au găsit lângă arma militarului încărcătorul cu gloanţe, pe ţeava pistolului mitralieră rămânând, cel mai probabil, un glonţ pe care Adi Toader nu l-a observat. Arma s-a descărcat accidental şi de aici nenorocirea.

Condoleanţe

Vestea nenorocirii a picat ca un trăsnet peste familia militarului, dar şi peste toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat. Rude ale acestuia au venit ieri la unitatea militară, dar au refuzat să facă vreun comentariu, la Alimpeşti cei care l-au cunoscut spunând că în nici un caz nu e vorba de sinucidere. Chiar şi prietenii pe care militarul îi avea pe Facebook au rămas înmărmuriţi când au văzut ce s-a întâmplat. „Poate că a fost un accident...din păcate asta este...Dumnezeu să te odihnească în pace...cu părere de rău şi regrete te vom conduce pe ultimul drum:((” , scrie una dintre persoanele aflate în lista de prieteni a fostului militar.

Caporalul Ion Adrian Toader va fi înmormântat mâine în localitatea sa natală. Acesta va avea parte de onoruri militare, foştii săi colegi trebuind să facă faţă şi unui astfel de moment nedorit de nimeni.

Vizualizări: 1,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: