Leşinuri şi picanterii în procesul răpitorului Baţai

Procesul în care este judecat Gheorghe Cristian Baţai, cel care în luna iunie a răpit o minoră din Bâlteni, fiind apoi căutat de poliţişti pe parcursul câtorva săptămâni, l-a adus ieri pe acesta la Judecătoria Târgu Jiu faţă în faţă cu părinţii şi alte rude ale fetei pe care şi-o dorea de „prietenă”. Audierile au fost atât de sincere încât sora celei răpite a leşinat în faţa judecătorului, mai ales când a trebuit să vorbească despre nişte poze indecente pe care Baţai le avea cu cea care îi picase cu tronc şi pe care a răpit-o pentru a fi mai „convingător”.

Bianca Vâlceanu, sora Anei Maria, a fost audiată ieri în procesul lui Baţai alături de părinţii săi, mama şi tatăl având şi ei calitatea de martori. Sora fetei răpite, minoră şi ea, a trebuit să povestească despre relaţiile pe care adolescenta le avea cu băieţii care o doreau de prietenă. Aşa s-a aflat că, la un moment dat, Gheorghe Cristian Baţai, eliberat anul trecut din puşcărie pentru viol, după ce şi-a batjocorit o consăteană, a intrat în posesia unor fotografii caracterizate ca „indecente” cu Ana Maria Vâlceanu. Pozele respective fuseseră făcute de un fost prieten al fetei şi erau folosite acum de Baţai pentru a o „cuceri” pe cea care îi picase cu tronc.

Leşin în sala de judecată

Sora fetei răpite a trebuit să răspundă întrebărilor care i-au fost adresate în legătură cu răpirea de la mijlocul lunii iunie, o întrebare a lui Baţai despre fotografii şi relaţia lui cu Ana Maria Vâlceanu blocând-o pe minoră. Fata a leşinat pur şi simplu în faţa judecătorului de caz, sprijinindu-se cu greu de masa avocaţilor pentru a nu se prăbuşi direct la podea. A fost prinsă înainte să se întindă pe jos, ulterior grefiera de şedinţă dându-i apă rece pentru a-şi reveni. Mama acesteia, aflată în afara sălii de judecată întrucât era martor şi nu avea voie să asiste la şedinţă, a fost chemată în sală şi a ajutat-o pe Bianca să-şi revină, audierea minorei încheindu-se înainte ca Baţai să mai aibă chef să-i adreseze vreo întrebare. Ea apucase oricum să povestească despre ameninţările pe care sora sa le primea de la cel care a răpit-o, fotografiile considerate compromiţătoare fiind „arma secretă” a lui Baţai, acesta ştiind că tatăl celor două fete nu ar fi deloc încântat să vadă imaginile respective.

Cunoştinţe vechi

În sala de judecată a fost audiat şi un tânăr care, după ce a ezitat un pic, s-a prezentat ca fiind prietenul pe care Ana Maria îl avea în momentul în care a fost răpită. El era cu minora la poartă în momentul în care Baţai a venit împreună cu un alt individ, trimis şi el în judecată, şi l-au ameninţat pe acesta cu bătaia dacă nu o lasă în pace pe fata care-i picase cu tronc răpitorului. Pănescu a susţinut că nu îl cunoaşte pe Baţai, dar, din boxa inculpaţilor, violatorul i-a reamintit acestuia că s-au întâlnit la Rovinari odată şi chiar au avut o altercaţie.

Gheorghe Cristian Baţai a vrut să lase impresia că stă bine cu memoria şi atunci când a fost faţă în faţă cu părinţii fetei răpite, el întrebându-i pe rând, pe cei doi, lucruri prin care încerca să demonstreze că el, de fapt, ar fi fost prieten şi chiar iubit al Anei Maria, lucru cu care însă doar el a fost de acord. Baţai i-a reamintit lui Dumitru Vâlceanu că i-a recuperat o maşină de la Ţicleni după ce îi dispăruse din faţa porţii, bărbatul dezaprobându-l prin înclinarea capului în stânga şi în dreapta. Mama fetei a jurat şi ea pe Biblie că afirmaţiile lui Baţai cu privire la relaţia pe care o avea cu fiica sa nu sunt reale, cert fiind însă că părinţii minorei nu ştiau despre discuţiile şi întâlnirile pe care Ana Maria le avea în secret cu cel care a răpit-o.

Mai mult, în noaptea în care fata a fost luată din faţa porţii, tatăl era plecat la Rovinari, iar noaptea, când s-a întors acasă, nu a bănuit nicio clipă că Ana Maria ar lipsi din camera ei. În acest timp, sora şi poliţiştii o căutau prin pădure, un agent sunându-l pe tată la ora 2.00 noaptea pentru a-i comunica faptul că i-a dispărut fiica de acasă.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: