Elevă din Târgu Jiu, stagiu cultural în Franţa. „Am putut să fac ceea ce îmi place”

Ștefania Cristiana Mîndruţ, elevă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a participat recent la Festivalul Internaţional „DARC” din Châteauroux - Franţa. Experienţa celor două săptămâni de stagiu cultural i-a fost oferită de Institutul Francez din România, Institutul Cultural Român şi Asociaţia „Chants, sons sur scène”, în urma câştigării premiului al II-lea la Festivalul Naţional de Cântec Francofon de la Baia Mare.

Festivalul DARC (dans, artă, ritm, cultură) este un eveniment cultural de tradiţie în Franţa, iar ediţia 2018, a 43-a, a reunit 650 de participanţi pasionaţi de artă, de pe toate continentele. Pe timpul zilei, tinerii au participat la ateliere culturale, iar seara au avut acces în culisele festivalului de muzică derulat în Piaţa Voltaire din centrul oraşului.

La sfârşitul stagiului, toţi participanţii au prezentat un spectacol colectiv, în faţa unui public de peste 5.000 de spectatori. Ștefania Cristiana Mîndruţ, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, i-a încântat pe spectatori cu un program de dans african. „Participarea elevei noastre la acest festival vine ca o binemeritată recompensă a eforturilor depuse de-a lungul anilor în studiul limbii franceze. Astfel, pe parcursul anilor de gimnaziu, Ștefania a făcut parte din corul francofon al colegiului, la liceu a intrat în trupa de teatru francofon, iar anul acesta a participat la etapa naţională a Olimpiadei de limba franceză, unde a obţinut o menţiune specială. Ea a fost pregătită de doamnele profesoare Loredana Stoian, la limba franceză, şi Camelia Popescu la educaţie muzicală”, a declarat Dorin Taşcău, directorul CNTV.

Tânăra s-a arătat încântată de această participare. „Anul aceasta pot spune cu adevărat că mi-am încheiat vara într-un mod de neuitat. Pentru două săptămâni am putut să fac ceea ce îmi place - dans, muzică, teatru - toate acestea în decorul superb al oraşului Châteauroux, capitala departamentului Indre din centrul Franţei”, a spus Ștefania Cristiana Mîndruţ. 

Pe perioada şederii în Franţa, tânăra a participat la diverse cursuri, în special la cele de dans. S-a ales cu o frumoasă experienţă, dar şi-a făcut şi noi prieteni.

Galerie foto


Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: