Eleve din Târgu Jiu, olimpice la lectură

Două eleve ale Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu au făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională de Lectură, de la Constanţa. Miruna Cosma şi Ioana Toloargă se întorc acasă cu două premii importante.

Olimpiada Internaţională de Lectură este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Gorjul a fost singurul judeţ din ţară cu doi reprezentanţi la acest concurs de talie internaţională.

Miruna Cosma, absolventă a clasei a XI-a, a obţinut premiul al II-lea, iar Ioana Toloargă, absolventă a clasei a XII-a, a fost răsplătită cu premiul al III-lea. „La Olimpiada Internaţională de Lectură, elevele Colegiului Naţional «Spiru Haret» din Târgu Jiu au obţinut rezultate de excepţie, care confirmă valoarea educaţiei filologice de vocaţie pe care am preluat-o cu mândrie şi pe care o promovăm cu responsabilitate. Suntem mândre de voi şi ne închinăm cu preţuire în faţa declaraţiei de dragoste pe care o faceţi limbii şi literaturii române”, a spus profesorul Georgeta Popescu.

Competiţia a reunit peste 60 de elevi din România, Cipru, Ucraina, Republica Moldova şi Qatar, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, capabili să folosească lectura în vederea dezvoltării personale. Participanţii din străinătate au susţinut olimpiada în limba engleză.

Miruna studiază filologie-intensiv engleză şi este pregătită de profesorul Georgeta Popescu. Ioana Toloargă va studia la Facultatea de Regie de Teatru şi Litere, Română-Engleză din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. La Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Ioana a fost îndrumată de profesorul Theodora Mărgulescu.

Vizualizări: 1,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: