Elevi calificaţi la olimpiadele naţionale de limbi moderne şi matematică

Zeci de elevi gorjeni s-au calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor de limbi moderne şi  matematică. Printre olimpici se numără fiica primarului din Motru, Gigel Jianu, dar şi fiul inspectorului şcolar general, Ion Işfan.

Șase elevi vor reprezenta judeţul la olimpiada naţională de limba franceză de la Buzău. Este vorba de Mohamed Abdulhadi de la Școala Gimnazială Novaci, Diana Oprea, Antonia Latu, Alexandra Elinescu şi Georgiana Rîbu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, dar şi Cristiana Mindruţ de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Alţi patru elevi vor merge la faza naţională a olimpiadei de germană, la Craiova, toţi fiind de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, respectiv Andreea Măgureanu-Stoenescu, Bogdana Burlea, Diana-Andreea Dragotă şi David Frătiţa.   

În ceea ce priveşte limbile moderne, cei mai mulţi participanţi sunt la limba engleză. La Constanţa vor merge David Aristid Ghioc, Mihai Mirela şi Mihai Bistreanu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Rebeca Văduva, Mălina Luca şi Alexandru Corodati de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Antonia Jianu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru şi Cristian Cernitoiu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu.  Antonia Jianu este fiica primarului din Motru.

Bogdan Criveanu, Maria Aggarwa şi Alexandru Cinteză de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, dar şi Carla Maria Merfu-Turneanu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” vor reprezenta judeţul Gorj la olimpiada naţională de limbă italiană de la Târgovişte.

La olimpiada naţională de matematică, judeţul Gorj va avea 11 reprezentanţi. Printre aceştia se regăseşte şi fiul şefului Inspectoratului Școlar Judeţean, Ion Işfan, care va merge şi la faza naţională a olimpiadei de fizică. Elevii calificaţi sunt: Andrei Manasia, Alexandru Işfan, Alexandru Teică, Cristian Mitrea, Ioan Popescu, Angela Dobrotă şi Marian Săvoiu, toţi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, dar şi Ionuţ Bujor de la Școala „Sfântul Nicolae” Târgu Jiu, Andrei Buleaucă de la Școala „Constantin Brâncuşi” şi Ion Pătroescu şi Veronica Coiculescu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: