Este posibilă kinetoterapia la domiciliu?

Apariția problemelor de sănătate este firească la un moment dat în viață. Fie că apar în mod natural, o dată cu înaintarea în vârstă, fie că ne surprind mai devreme, ameliorarea și vindecarea lor prin tratament medicamentos, intervenții chirurgicale sau anumite metode și tehnici, este absolut necesară. 

          Sunt situații în care se ivește necesitatea unor tratamente și proceduri medicale pentru a te recupera parțial sau integral.

            Calitatea ridicată a vieții nu poate exista fără grija de noi și de corpul nostru.

      

         Una din aceste metode de recuperare medicală este kinetoterapia, care poate fi efectuată și la domiciliu.


           Când apelezi la kinetoterapie la domiciliu?


       Imposibilitatea deplasării la centrul medical sau dorința de a se recupera în mediul propriu al pacientului, face din kinetoterapie, cea mai bună soluție pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni.


      Care sunt motivele pentru care pacienții apelează la kinetoterapia la domiciliu? 

  • Când starea de sănătate este sever afectată, iar deplasarea de la domiciliu este un risc crescut pentru agravarea problemelor medicale;
  • În caz de mobilitate limitată;
  • Când nu există disponibilitatea unui mijloc de transport adaptat nevoilor pacientului, iar accesul la transportul în comun este dificil;
  • Când dorința pacientului este păstrarea în mediul personal, în intimitatea casei tale.

Cui se adresează kinetoterapia la domiciliu?

      Bebelușilor, copiilor, adulților, vârstnicilor, deci oricărei categorii de vârstă, în funcție de nevoile de recuperare medicală ale fiecărui pacient. 


Ce poate fi tratat la domiciliu prin apelarea la kinetoterapie?

  • Afecțiunile ortopedice, traumotologice: entorsele, fracturile, umărul dislocat;
  • Îngrijirea vârstnicului în cazul tulburărilor de mers, al unor boli degenerative la nivelul articulațiilor, durerilor de șold, incontinenței urinare;
  • În caz de recuperare postoperatorie: dacă există o proteză de șold, la genunchi, în cazul intervențiilor pe coloană;
  • În cazul durerilor de spate sau ale zonei cervicale: durerilor lombare, traumatismelor în urma accidentelor auto, dureri de cap, scolioză;
  • În cazul nevoii de îngrijire specială: dacă persoana suferă de paralizie cerebrală, displazie de șold;
  • În diferite direcții de terapie: analiza mersului, îmbunătățirea echilibrului, realizarea unui program de tonifiere, fitness solicitat, completarea schemei de slăbire cu tehnici de kinetoterapie alături de dieta recomandată.

Care este durata unei ședințe de kinetoterapie realizată la domiciliu?

             Durata unei ședințe de kinetoterapie efectuată la domiciliu aproximativ 50 de minute, în funcție de tipul de afecțiune.

 Un program individualizat și personalizat de kinetoterapie la domiciliu la FizioLife Medica, gândit și aplicat în cele mai bune condiții, sprijină persoana să se recupereze până când va reveni la starea de dinainte de leziune. Astfel, calitatea vieții acesteia va fi îmbunătățită semnificativ.

       Aplicarea acestui program în cadrul unui cabinet de recuperare medicală, garantează eficiența tratamentelor efectuate de către specialiștii foarte bine pregătiți. În care serviciile acordate, de fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic, reflexoterapie, îndeplinesc cele mai înalte standarde. 

         

        Perioadele pe care le traversezi în timpul existenței pe pământ sunt frumoase, mai puțin frumoase și imprevizibile. 

           Trebuie să accepți și să te obișnuiești cu gândul că te vei întâlni cu diferite situații. Uneori, viața te pune față în față cu întâmplări pe care nu ți le-ai dori. Iar problemele de sănătate reprezintă astfel de întâmplări, momente imprevizibile care apar la un moment dat indiferent cât de bine te îngrijești de corpul și mintea ta.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: