Elevi din Moldova și Serbia, la Târgu Jiu 

Câteva zeci de elevi din Republica Moldova și Serbia au venit la Târgu Jiu pentru a lua parte la Școala Internațională de Vară organizată de Universitatea ”Constantin Brâncuși” (UCB). Evenimentul se află anul acesta la cea de-a III-a ediție și se desfăşoară ca activitate în cadrul proiectului cu titlul „Etnici români la UCB”, proiect realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Programul școlii de vară va cuprinde cursuri teoretice privind integrarea în Uniunea Europeană, recunoașterea diplomelor, educația anticorupție, aspecte privind dezvoltarea durabilă, dar și evenimente culturale și recreative care au ca scop dezvoltarea interesului pentru cultura română și dezvoltarea mentalității multiculturale. ”La această activitate vor participa 10 persoane (elevi și însoțitori) din Republica Serbia și 20 de persoane (elevi și însoțitori) din Republica Moldova, precum și studenti și cadre didactice ale Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu”, au anunțat reprezentanții UCB Târgu Jiu.

Cuvântul de bun venit va fi adresat participanților marți, 10 iulie, la Campusul Studențesc Debarcader. Școala de vară se va încheia în data de 18 iulie.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: