Elevi din patru țări, la o ”nuntă” în Bălești

Eveniment inedit în comuna gorjeană Bălești. Elevi din patru țări au descoperit tradiții și obiceiuri din județul Gorj. Totul, în cadrul unui proiect Erasmus. Tinerii din Portugalia, Italia, Franța și Bulgaria au fost încântați să descopere, de exemplu, care sunt obiceiurile la o nuntă în zona noastră.

Elevii străini au participat, în aceste zile, la mai multe spectacole cultural-artistice ce au avut loc în comuna Bălești. Au descoperit o parte din tradițiile și obiceiurile noastre care le-au fost prezentate de elevii din Bălești.

„Suntem gazda unui proiect Erasmus. Este ultima întâlnire. Este un proiect care a avut probleme datorită pandemiei și s-a întârziat cu un an. Toate activitățile s-au desfășurat în ultimul an. Avem oaspeți din patru țări și suntem bucuroși că se simt bine în România. Au venit de câteva zile. Le arătăm tradițiile și obiceiurile noastre”, ne-a spus Cornel Șomîcu, coordonatorul Școlii “Antonie Mogoș”, din Bălești.

În weekend, la sala de sport din Ceauru, elevii din Bălești le-au arătat colegilor din cele patru țări ce obiceiuri se respectă în zona noastră la o nuntă. Pentru asta, doi tineri s-au îmbrăcat în mire și mireasă și au atras toate privirile. Și costumele tradiționale din Gorj au fost o apariție inedită pentru tinerii veniți de peste hotare.

„Suntem privilegiați că avem astfel de evenimente. Totul se întâmplă datorită implicării cadrelor didactice. Suntem gazde pentru patru țări: Portugalia, Italia, Franța și Bulgaria. Elevii noștri au parcurs aceste patru țări. Au încântat colegii de acolo, cadrele didactice și părinții cu frumoasele noastre obiceiuri culturale, folclorice. Este un lucru binevenit. Se vede că este activitate didactică nu doar în timpul orelor de program”, a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: