Prefectul de Gorj îndeamnă rromii să se recenzeze

Recenzarea gorjenilor se desfășoară cu dificultate, o spun tot mai des autoritățile. Există o categorie de persoane unde procesul de recenzare bate și mai mult pasul pe loc. Este vorba despre romii din județul Gorj. Deși locuiesc în vile impunătoare, mulți dintre ei nu le au declarate.


Identificarea corectă a numărului de locuințe și a membrilor unei familii de rromi este o misiune grea pentru recenzori. Se întâmplă asta atât din cauza reticenței de care dau dovadă rromii, dar și pentru că pentru multe din casele lor nu s-au întocmit documentele care i-ar fi pus în legalitate.
În încercarea de a-i determina să participe la recenzare, Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” a demarat o campanie națională. Cel care a transmis mesajul campaniei, împreună cu liderii rromi, a fost prefectul de Gorj Marcel Iacobescu.

"Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a participat la evenimentul din cadrul campaniei naționale "Asumă-ți identitatea" organizată de Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, în cadrul căreia a ținut să le transmită celor prezenți importanța participării la recensământ și a integrării romilor în domeniul educației", au transmis reprezentanții Prefecturii Gorj.

La eveniment a participat și Secretarul de Stat, Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

Galerie foto


Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: