Un nou bloc de locuinţe sociale la Motru

Administraţia locală din Motru a iniţiat demersurile pentru a construi un nou bloc de locuinţe în municipiu, aproape de spital. Viceprimarul Cosmin Morega spune că va fi bloc de locuinţe sociale şi că locatarii din zonă nu sunt de acord cu ridicarea lui.

Noul bloc ar urma să fie realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Autorităţile locale au iniţiat demersurile pentru obţinerea avizelor necesare pentru demararea construcţiei. „Se încearcă pe fonduri europene, o parte a componentei sociale. Prima dată a fost luat în calcul realizarea Muzeului Minerului, pentru care aveam proiect aprobat şi realizat. Am înţeles că valoarea este mai mică, 3-4 milioane. S-a considerat că este valoarea mică şi trebuie să fie mult mai mare şi s-a luat în calcul un cămin social în zona blocurilor C3, C6 şi în apropierea creşei şi grădiniţei din zona de mijloc. Am văzut nişte documente şi cred că are o valoarea de vreo 9,7 milioane. Rămâne de văzut dacă se va şi realiza”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Morega este de părere că nu este necesară construcţia unui nou bloc de locuinţe sociale şi spune că nici motrenii nu îşi doresc încă o clădire de acest gen. „Avem centrul de asistenţă socială unde la ora actuală nu avem decât un beneficiar şi 10 angajaţi, la costuri de 50.000 de lei lunar. De la începutul anului până în prezent nu s-a trecut de 60 de persoane care au avut nevoie de centrul social. Consider că nu ar fi atât de important, dar dacă este singura variantă de a accesa proiectul şi a se putea realiza acea zonă de infrastructură în zona de mijloc... Ca locaţie, o parte din cetăţeni nu sunt mulţumiţi. Fiindcă aceste blocuri sociale au mai generat fel de fel de scandaluri, mizerie, dezordine”, a mai spus Cosmin Morega.

Primăria Motru a cerut Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj emiterea acordului de mediu pentru construirea blocului de locuinţe de pe Calea Tismanei. Cei nemulţumiţi pot face observaţii până la data de 29 august, inclusiv.

Vizualizări: 3,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: