Elevii de la "Energetic" monitorizează poluarea electromagnetică

Opt elevi din cadrul Liceului Energetic din Târgu Jiu vor merge gratuit în Germania și Polonia. Elevii au fost implicați într-un proiect cu fonduri europene atrase de unitatea școlară, prin care se dorește găsirea de soluții pentru diminuarea poluării electromagnetice.

Elevii selectaţi sunt de la clasele IX-XI. Proiectul a fost acceptat la finanțare în toamna anului 2015 și se va încheia abia în 2017. Elevii studioși, dar care și au cunoștințe de limba engleză, au fost selectați să facă parte din proiectul privind reducerea poluării electromagnetice. Proiectul este coordonat chiar de directorul Liceului Energetic, Ionel Oană. "Este pe o tematică destul de interesantă, pe care n-a ridicat-o nimeni. Este vorba de poluarea electromagnetică și implicațiile ei negative asupra a tot ce înseamnă viață pe pământ. În dezbaterile aprinse care se desfășoară în fiecare mobilitate, fiecare țară prezintă foarte multe particularităţi, propuneri, sugestii", a declarat Ionel Oană, directorul Liceul Energetic Târgu Jiu.
Poluarea electromagnetică o întâlnim peste tot, spun specialiștii, în tot ceea ce înseamnă consumator electric. Proiectul se va concretiza în propuneri de soluții pentru diminuarea gradului de poluare electromagnetică. 153.000 de euro au fost alocați pentru acest proiect. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a lansat la sfârşitul anului trecut Campania naţională de informare și conștientizare a consumatorilor intitulată "S.O.S poluarea electromagnetică". Campania s-a adresat atât utilizatorilor de gadgeturi, cât și neutilizatorilor, organizatorii explicând atunci că nimeni nu se mai poate sustrage omniprezenței undelor electromagnetice artificiale.

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: