Consiliul Tineretului din România are o nouă echipă de conducere!

Adunarea Generală a Consiliului Tineretului din România (CTR) l-a reales marți, 5 Iulie, pe Mihai Dragoș în funcția de Președinte al structurii. În primul mandat al lui Dragoș, CTR a convins Ministerul Tineretului și Sportului să susțină modificări importante ale legii tinerilor, acestea urmând să fie transmise în perioada următoare Parlamentului pentru adoptare. Structura este unul din inițiatorii programului „Capitala Tineretului din România” și a înființat de asemenea o rețea de monitori județeni care au obținut suplimentări ale fondurilor alocate de primării și consilii județene pentru activități de tineret de peste 3 milioane de lei, sumă mai mare decât linia „activități de tineret” din bugetul Guvernului. Mihai Dragoș a fost desemnat în 2015, cu sprijin larg din partea sectorului neguvernamental de tineret, să participe în plenul Consiliului Economic și Social în camera reprezentanților organizațiilor societății civile.

Alături de Mihai Dragoș, din echipa de conducere a CTR pentru următorii doi ani fac parte și vicepreședinții Ștefania CIURARU (președintă AEGEE București), Patricia COUȚI (fostă coordonatoare a Departamentului de politici de tineret din Federația Share, coordonatorii programului „Cluj – Capitala Europeană a Tineretului 2015”), Horia ONIȚA (președinte al Consiliului Național al Elevilor), Doina OPREA (vicepreședintă CTR și secretar al Fundației pentru Tineret a Municipiului București), Cristi POPESCU (fost membru în Biroul de Conducere al Organizației Europene a Studenților), Ciprian VĂCARU (vicepreședinte al Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical) și Eugeniu VASILESCU (membru al fundației „Centrul Român pentru Educație și Democrație”).

Cu ocazia Adunării Generale, Organizația Națională „Cercetașii României”, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș și Asociația Elevilor din Constanța (din partea unei rețele de organizații din județ) au devenit membri ai Consiliului Tineretului din România.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), organizație membră CTR, a fost gazda evenimentului. Cu această ocazie, liderii celor mai importante organizații de tineret din România au asistat și la ceremonia prin care Consiliul Europei a acordat certificatul de calitate pentru centre de tineret Casei Tineretului din Timișoara, aflată în proprietatea și administrarea FITT – aceasta devenind astfel unul din cele 8 centre de tineret din toată Europa care au această recunoaștere.

„Sectorul neguvernamental de tineret devine tot mai puternic, iar CTR și organizațiile sale membre au un rol major în acest proces. Mai avem însă foarte mult de lucru pentru a ne asigura că tinerii au într-adevăr șansa unui viitor decent în România și că fenomenele dezastruoase precum abandonarea studiilor, șomajul crescut sau plecarea din țară nu compromit viitorul societății. Mă bucur că am alături o echipă cu experiență bogată și diversă în noul mandat și am încredere că în acești doi ani vom reuși să marcăm pași importanți făcuți pentru tineri și pentru organizațiile de tineret din țară.” – Mihai Dragoș, Președinte CTR

Consiliul Tineretului din România este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial și reunește 19 structuri federative cu o rețea de peste 300 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European al Tineretului (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth). Președintele CTR este membru desemnat în Consiliul Economic și Social al României.

Sursa: Comunicat de presă

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: