Elevii din Gorj, în focul olimpiadelor

S-a dat startul la olimpiadele şi concursurile şcolare. Sute de elevi participă anual la aceste competiţii educative și unii chiar reușesc să se califice mai departe. Week-end-ul trecut s-au desfășurat etapele locale ale olimpiadelor la limba română, istorie, biologie, franceză și latină. Etapele județene ale olimpiadelor școlare sunt programate după vacanța dintre semestre, iar inspectorii școlari estimează un număr de 600 de elevi participanți numai la olimpiada de limba română. De anul acesta, elevii participanți pot solicita vizualizarea lucrărilor dacă sunt nemulțumiți de notare.

Elevii de gimnaziu dar și de liceu participă anual la olimpiadele școlare cu scopul de a se califica la etapa națională. Numai în week-end-ul trecut s-au desfășurat fazele locale la cinci olimpiade școlare, printre care  limba și literatura română, biologie, istorie, franceză și limba latina. Începând cu acest an școlar, elevii care sunt nemulțumiți de notele primite pot solicita vizualizarea lucrării, în scopul de a se evita contestațiile. ”Estimăm că la etapa județeană a olimpiadei de limba și literatura română  vom avea aproximativ 600 de participanți. În ceea ce privește perioada de după afișarea unor rezultate provizorii, elevii și numai ei pot formula o cerere scrisă la secretariatul școlii unde se desfășoară proba scrisă prin care pot solicita vizualizarea lucrării. Cred că este o decizie bună pentru că un membru al comisiei explică lacunele sau erorile făcute în lucrare și elevul poate să înțeleagă. Desigur el poate face în continuare o contestație dacă se consideră nedreptățit”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 Profesorii lucrează suplimentar cu elevii

Școala gimnazială Alexandru Ștefulescu trimite anual zeci de elevi la olimpiadele școlare. Copiii participă cu drag și de cele mai multe ori aduc și rezultate foarte bune. Directorul școlii, Aurel Popescu, spune că pentru a obține performanțe profesorii lucrează suplimentar cu elevii. ”Până în momentul de față, un număr de 55 de elevi s-au calificat la faza județeană a olimpiadelor de la unele discipline ca limba română, istorie, biologie, fiind în curs de derulare fazele locale ale olimpiadelor de engleză, matematică. În anul școlar precedent am avut foarte multe premii la etapele județe și nouă elevi calificați la faza națională. Cu o singură excepție, toți participanții s-au clasificat în primele zece locuri. Noi avem un program special de pregătire pentru elevii performanți, îi selectăm cu grijă și derulăm pregătiri suplimentare cu ei”, a spus Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”.

Elevii olimpici și-au făcut o pasiune din participările la concursurile și olimpiadele școlare și spun că asta îi va ajuta pe viitor la examene. ”Mă pregătesc în jur de cinci ore pe zi atunci când am olimpiade. Este al doilea an în care particip la olimpiada de limba română, sunt convinsă că mă va ajuta pe viitor la celelalte examene în sensul de a fi mereu pregătită și de a nu mai avea emoții”, a spus o elevă a școlii gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”. Etapele județene ale olimpiadelor școlare au loc imediat după finalizarea vacanței dintre semestre. 

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: