Sărbătorită cu mare fast la împlinirea vârstei de 100 de ani

Eveniment inedit în comuna Roşia de Amaradia! Autorităţile locale au sărbătorit-o pe Elena Mirea, care a împlinit vârsta de 100 de ani. Primarul Liviu Cotojman i-a oferit diploma de „Cel mai longeviv cetăţean al comunei”, un tort, dar şi suma de 3000 de lei. Alături de Elena Mirea au fost atât copiii şi nurorile, dar şi nepoţii veniţi din Italia, special pentru acest eveniment. Rudele cred că vor mai avea ocazia să o sărbătorească pe Elena Mirea şi în anii următori, dat fiind faptul că bunica acesteia a trăit până la vârsta de 114 ani.

 Elena Mirea, din comuna Roşia de Amaradia, a împlinit ieri respectabila vârstă de 100 de ani. Bătrâna a primit din partea autorităţilor un tort, un coşuleţ cu flori şi un premiu în valoare de 3000 de lei. „E unul dintre cele mai deosebite evenimente ale localităţii. Eu, în calitate de primar, sunt onorat să pot să-i înmânez doamnei Elena Mirea un cadou, o sumă de bani în cuantum de 3000 de lei. Aşa cum vedeţi şi dumneavoastră, membrii familiei sunt încântaţi. Nu oricine poate să ajungă la o astfel de vârstă. Noi îi urăm „La mulţi ani, cu sănătate” şi în continuare să aibă parte de linişte sufletească. Eu îmi doresc să mai fiu pus în situaţia asta, să am onoarea să înmânez câte o diplomă şi un cadou celor care împlinesc respectabila vârstă de 100 de ani”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

 Bunica sărbătoritei a trăit 114 ani

Elena Mirea provine dintr-o familie înstărită, cu nouă copii, toţi trăind peste 90 de ani. Femeia mai are încă 4 surori în viaţă, cu vârste cuprinse între 86 şi 98 de ani. La cei 100 de ani ai săi, Elena Mirea îşi aduce aminte că, la nunta sa, Maria Lătăreţu i-a cântat „Ia-ţi mireasă ziua bună”. Rudele sărbătoritei spun  că au o genă bună, întrucât bunica acesteia a trăit până la vârsta de 114. „Maria Lătăreţu i-a cântat „Ia-ţi mireasă ziua bună!” la vârsta de 21 de ani, când dumneaei s-a căsătorit. Îşi aduce aminte şi astăzi de ziua acea, este conştientă şi realizează tot ce se întâmplă, singurul defect este că nu vede. Mă înţeleg orice cu dânsa şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că e sănătoasă, a fost o femeie sănătoasă, doarme noaptea ca un copil, nu se vaită şi nu ne creează probleme”, a declarat Rahila Mirea, nora bătrânei.

 Bătrâna apreciată de nurori

Rahila Mirea spune că a avut o viaţă liniştită alături de soacra sa. „M-am înţeles întotdeauna foarte bine cu soacra mea, este o femeie blândă şi foarte sufletistă. Am fost căsătorită 30 de ani cu soţul meu, dar el a decedat. Soacra mea mi-a purtat mereu respect, iar eu am respectat-o mai mult decât pe o mamă. Am avut o relaţie foarte apropiată, am dus o viaţă liniştită alături de dumneaei”, a precizat Rahila Mirea. Rudele bătrânei speră să o mai aniverseze şi în anii următori. „Soacra mea mai are încă 4 surori în viaţă, cu vârste de 86, 91, 94 şi 98 de ani. Au fost fete de boier, nu le-a lipsit nimic în tinereţe şi cred că ăsta este secretul longevităţii lor. Soacra mea a fost o gospodină desăvârşită, prăjituri şi bezele, cum le făcea dânsa nu făcea nimeni în toată comuna”, a declarat Antonina Mirea, o altă noră a bătrânei.

Unul dintre cei 7 nepoţi ai sărbătoritei a venit special din Italia pentru a participa la acest eveniment. „Am venit special din Italia pentru a fi alături de bunica mea, am fost crescut de dumneaei şi cred că sunt nepotul său favorit. Cu toţii îi dorim mulţi ani sănătoşi şi liniştiţi. Cred că vom mai avea ocazia să o sărbătorim pentru că bunica dânsei a trăit până la vârsta de 114 ani”, a declarat Ştefan Mirea.

Galerie foto


Vizualizări: 2,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: