OMV Petrom, investiţie de 800 de milioane de lei la Hurezani

Compania Petrom pregăteşte în prezent una dintre cele mai mari investiţii pe care le-a făcut pe teritoriul judeţului Gorj. Este vorba de o staţie de prelucrare a gazelor ce ar urma să fie construită pe raza localităţii Hurezani. Investiţia, preconizată la 800 de milioane de lei, ar crea zeci de locuri de muncă în localitate, dar mai ales ar aduce venituri importante la bugetul local prin încasarea autorizaţiei de construire. Primarul din Hurezani, Gheorghe Cîrstea, spune că a avut deja discuţii informative cu reprezentanţi ai OMV Petrom şi că cel mai probabil staţia de prelucrare va fi construită în apropierea staţiei de măsurare pe care compania o are în zonă încă din 2010.

Comunitatea locală din Hurezani va beneficia în viitorul apropiat de o investiţie de estimată la 800 de milioane de lei, investiţie ce aparţine grupului OMV Petrom. Este vorba de staţie de prelucrare a gazelor. Gazele, când sunt scoase din pământ, conţin vapori de apă şi alte substanţe care trebuie eliminate până să ajungă la consumatorii finali.
Autorităţile locale din Hurezani nu sunt străine de această investiţie. „Da, într-adevăr, OMV Petrom va face o investiţie uriaşă în comuna Hurezani. E greu de spus în acest moment unde se va face pe teritoriul comunei Hurezani, dar probabil că se va face în apropiere de staţia de măsurare pe care OMV Petrom o are deja construită pe proiectul din 2010. Din punct de vedere financiar, pentru comuna Hurezani va însemna la acel moment taxele pentru autorizaţia de construcţie, care după cum preconizează dumnealor valoarea investiţiei, ar avea şi ele o valoare destul de mare. Nu putem spune acum ce valoarea va avea, căci nu cunoaştem valoarea care va rămâne după licitaţia pe care dumnealor au anunţat-o în serviciul electronic”, a spus Gheorghe Cîrstea, primarul din Hurezani.

Conducta Transgaz va trece prin Hurezani
Potrivit presei centrale, pentru moment compania caută un constructor care ar putea să primească până la 800 de milioane de lei. Staţia ar urma să fie gata cel târziu în primăvara lui 2018 şi alegerea localităţii nu este întâmplătoare. Tot prin Hurezani va trece şi conducta de gaze care leagă Bulgaria de Ungaria. Transgaz a primit recent de la Comisia Europeană echivalentul a aproape 800 de milioane de lei pentru a construi un gazoduct care să lege Bulgaria de Ungaria. Conducta ar urma să înceapă la Giurgiu şi să se termine la Arad, dar în drumul ei ar urma să treacă şi pe la Hurezani. “Este vorba de acel proiect european Bulgaria-România-Ungaria-Austria și da, conducta va trece pe teritoriul comunei Hurezani. Este îmbucurător mai ales că această conductă va trece pe terenurile proprietate privată, oamenii îşi vor închiria terenurile Transgazului pentru că investitorul pe acest proiect este Compania Naţională de Stat a României, Transgaz”, a spus primarul Cîrstea.
În vara anului trecut, OMV Petrom anunţa că investiţiile în Gorj s-au ridicat la peste 1,3 miliarde de lei. De aceşti bani au fost amplasate 21 de sonde noi şi alte instalaţii mai vechi au fost modernizate. ”OMV Petrom, prin investiţiile pe care le-a derulat pe teritoriul comunei Hurezani, a fost un sprijin real atât prin autorizaţiile care au intrat la bugetul local de-a lungul anilor, este un potenţial investitor pe care ni-l dorim cât mai aproape de cetăţenii comunei Hurezani”, mai spune primarul Cîrstea.
Zăcămintele din judeţul Gorj asigură cam 40% din producţia OMV Petrom.

Vizualizări: 2,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: