Elevii din Mehedinți primesc lapte și corn din Gorj!

Autoritățile din Mehedinți au anunțat marţi că elevii din județul vecin vor primi de azi laptele și cornul oferit gratuit prin programul guvernamental cu același nume, distribuția fiind asigurată de o companie din Gorj. Anul școlar a început și la Drobeta Turnu Severin în septembrie 2015, elevii s-au întors chiar din vacanța dintre semestre, dar de abia acum li se vor oferi pachetele plătite din bani publici pentru că acum au terminat și firmele care au participat la licitație să se reclame între ele.

Procedurile pentru desemnarea unei firme au fost demarate anul trecut, la licitația organizată de Consiliul Județean Mehedinți participând SC Dinamic Business Service SRL din Gogoșu și SC Achiziție și Dezvoltare SRL Târgu Jiu. Prima firmă colabora cu SC Aurora Trust SA, care aparține fraților Alin și Mihai Udriște din Drobeta Turnu Severin. Aceștia au în oraș o brutărie și mai multe spații comerciale, primul dintre frați fiind și șef al organizației de tineret din PSD Mehedinți. Asta nu l-a scutit anul trecut să primească vizita mascaților și acuzații privind implicarea firmei respective într-o evaziune fiscală de câteva milioane de euro alături de alți afaceriști din Timiș. La rândul său, Achiziție și Dezvoltare SRL Târgu Jiu a participat la licitație bazându-se pe colaborarea cu Ecolact Prod SRL, pentru lapte, și Succes Nic SRL, pentru cornuri, furnizori care asigură derularea programului guvernamental și în alte județe din țară.
Inițial, firma din Târgu Jiu a câștigat licitația organizată în noiembrie la Drobeta Turnu Severin, dar firma din Gogoșu a făcut plângere la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, instituție care de abia la sfârșitul anului trecut a dat un răspuns.
Până la urmă, contractul a fost adjudecat de firma din Târgu Jiu, ieri oficialii Consiliului Județean Mehedinți comunicând oficial că, de azi, în județul vecin începe distribuția de lapte și corn. Numărul beneficiarilor este de circa 26.000, dar valoarea contractului este de aproape 2,2 milioane lei, fără TVA.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: