Clădire a OMV Petrom, preluată de Primăria Căpreni

Consiliul Local Căpreni urmează să preia cu titlu gratuit o clădire a OMV Petrom și s-a obligat, în schimb, să construiască un centru social pentru localitățile de pe Valea Amaradiei. Clădirea este situată în satul Căpreni și pe vremuri funcționa acolo unul din sediile administrative ale companiei petroliere. Acum, primăria încearcă să găsească cu ajutorul Protecției Copilului Gorj o destinație socială a spațiului.

Clădirea pe care o vor prelua autoritățile administrative din Căpreni este situată chiar pe marginea drumului județean și dispune de unele îmbunătățiri. Primarul localității, Emil Cătănoiu, speră să atragă fonduri europene pentru a o reabilita și a înființa acolo un centru de consiliere pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, iar ei sunt crescuți de bunici sau alte rude. ”A fost o stație de compresare gaze, suntem în proceduri de a o prelua gratuit de la companie și vrem să facem, în parteneriat cu DGASPC Gorj, ceva social pentru comună și pentru comunele învecinate”, a  spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Autoritățile locale din Căpreni au contactat deja Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj în vederea atriburii unei destinații corecte. ”O să facem și un proiect, cel mai probabil pe fonduri europene, ca să corespundă din punct de vedere social și ca să putem obține toate avizele și toate acreditările de care este nevoie. Cel mai probabil va trebui să fie și recompartimentată”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni. De acest centru social ar urma să beneficieze toate comunele de pe Valea Amaradiei.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: