Elevii din Novaci învaţă într-o şcoală nouă

Peste 100 de elevi de gimnaziu din oraşul Novaci au început şcoala într-o nouă unitate de învăţământ. Autorităţile locale au construit de la zero un nou corp de clădire în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1. Primarul Dumitru Leuştean anunţă noi investiţii în ceea ce priveşte unităţile şcolare de pe raza oraşului.

Noul corp al Şcolii Gimnaziale nr.1 din Novaci are o suprafaţă de aproape 700 mp şi a fost dotat la standarde europene. Investiţia s-a ridicat la 1,5 milioane de lei şi a fost realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Clădirea dispune de şapte săli de clasă, dar şi de un laborator de informatică dotat corespunzător. În cadrul acestei unităţi studiază elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

„Pentru mine, mandatul acesta este unul special şi prioritar privind învăţământul, cultura şi sănătatea. Paşii s-au făcut. Vorbim de o şcoală nouă care a fost realizată în mai puţin de un an şi jumătate. A fost începută în 2017, cu propunerea ca în 2018 să se desfăşoare activitate în ea. S-a şi petrecut acest lucru”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, care a fost prezent luni, 10 septembrie, la fiecare unitate de învăţământ din localitate pentru a transmite un mesaj elevilor şi preşcolarilor cu prilejul debutului noului an şcolar. Edilul i-a asigurat pe elevi, părinţi şi profesori că vor continua investiţiile la unităţile şcolare în vederea creării celor mai bune condiţii de studiu. „Vom face şi o grădiniţă cu program normal, cu trei săli de clasă, după standarde europene. Va fi o grădiniţă model, banii fiind asiguraţi de Banca Mondială. Dacă anul viitor nu va fi gata, sigur în anul 2020 va fi debutul în acea grădiniţă. La Liceul Teoretic Novaci vor fi pregătite laboratoarele, esenţiale pentru elevi, şi alte săli de învăţământ. Ne-am mai propus un proiect pentru eficientizarea termică şi sper să avem timpul necesar, pentru că lucrăm la foarte multe proiecte, să-l depunem şi pe acesta pe Programul Operaţional Regional”, a mai explicat primarul oraşului Novaci.

De altfel, toate şcolile din Novaci vor fi modernizate, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale. Pentru Şcoala nr.2 a fost deja semnat contractul de execuţie şi proiectare, iar pentru Şcoala nr.1 şi Grădiniţa nr.1 urmează să fie încheiat contractul cu executantul lucrărilor. Fondurile sunt accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 2,7 milioane de euro.

Galerie foto


Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: