Propunere: Şcoală transformată în centru de recreere

Școala din Cerna Sat, localitatea Padeş, a fost închisă din lipsă de elevi. Doar patru copii mai învăţau în această unitate de învăţământ. Clădirea era veche, dărăpănată şi încălzită, în timpul iernii, cu o sobă veche. Nu s-a mai investit în reabilitare pentru că nu mai sunt copii în zonă. Acolo ar putea funcţiona însă o tabără pentru tineret.

Cerna Sat este cea mai îndepărtată localitate din judeţul Gorj, o zonă binecuvântată cu peisaje spectaculoase şi o serie de obiective turistice unice. Pentru că iarna accesul se face extrem de greu în această zonă, mulţi dintre localnici s-au mutat mai aproape de localitatea Padeş. Aşa a scăzut şi numărul de copii, iar şcoala din sat a fost închisă.

„Școala din Cerna Sat s-a închis pentru că nu mai sunt copii. Merg la şcoala din Padeş. Nu mai sunt copii în localitatea respectivă. E şi foarte greu să ajungi acolo iarna. Tineretul nostru pleacă în străinătate. Se depopulează satele româneşti. Am ţinut-o deschisă. Erau doar patru copii acolo. Chiar m-am dus să-i cunosc. Iarna a fost foarte grea şi a trebuit să închidem şcoala. Iarna este foarte greu acolo şi le-ar fi pusă copiilor viaţa în pericol”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj.

Ca să nu se degradeze, clădirea ar putea primi altă destinaţie. Propunerea lui Ion Işfan este ca acolo să se organizeze tabere cu elevii în fiecare vară: „Primăria Padeş nu a mai investit acolo pentru că nu mai sunt copii. Sper să-i schimbe destinaţia. Să facem o tabără acolo unde să meargă vara chiar copiii din Padeş. O să vorbesc cu domnul primar să-i schimbăm destinaţia, să facă acolo o tabără de tineret şi să ducem copiii, pentru că este o zonă frumoasă”.

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: