Elevii din Turburea încep şcoala cu ghiozdane de la primărie

Sute de elevi din Turburea vor merge luni la şcoală cu ghiozdane noi, date de primărie. Acestea au ajuns la copii încă dinainte de vacanţa de vară. Autorităţile locale vor să cumpere copiilor treninguri şi adidaşi.

Cei aproximativ 600 de elevi şi preşcolari din Turburea se află în atenţia autorităţilor locale şi în acest nou an şcolar. Potrivit primarul Ion Bârcă, în prima lună de şcoală, se va întocmi o situaţie cu elevii ce provin din familii nevoiaşe. Asta pentru că autorităţile intenţionează să le cumpere treninguri şi adidaşi.  „La sfârşitul anului şcolar, când am dat premiile, la grupa zero şi la clasele I-IV, fiecare copil a primit câte un ghiozdan nou, cu caiete, penar, culori şi stilou. Au primit ghiozdane încă din iunie. Acum n-ar mai fi nevoie de ghiozdane şi caiete, vrem să le cumpărăm câte un trening şi câte o pereche de adidaşi. Nu e un lucru ieşit din comun, e un lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare primărie din judeţ”, a declarat Ion Bârcă. 

Bârcă merge la şcoli

Primarul Ion Bârcă va trece luni pe la fiecare unitate de învăţământ pentru a ura copiilor succes în noul an şcolar. Acesta dă asigurări că orele se vor desfăşura în cele mai bune condiţii. „Am făcut igienizări la Liceul Tehnologic, am înlocuit uşile şi ferestrele; am igienizat şcoala de la Cocorova, am schimbat pardoseli, scaune. Şi la Poiana am schimbat pardoseli, am vopsit lambriurile, am înlocuit perdelele, draperiile. La toate şcolile am făcut investiţii şi mă bucur că arată impecabil. Nu cheltuit foarte mulţi bani pentru că am lucrat cu angajaţii de la Serviciul Public şi cu cei de la Legea 416”, a declarat Ion Bârcă. Edilul local spune că nu vor exista probleme nici cu transportul elevilor. „Microbuzele şcolare sunt în stare bună de funcţionare, au revizii, autorizaţii şi nu vor fi probleme pe parcursul anului de învăţământ. Avem trei microbuze şcolare, dar am mai solicitat unul pentru că noi trebuie să asigurăm şi transportul elevilor de la şcoala profesională care fac practică la Complexul Turceni”, a declarat Bârcă. Primarul comunei spune că deja a asigurat stocul de lemne pentru şcolile Poiana şi Cocorova, singurele unităţi de învăţământ care nu beneficiază de încălzire cu gaze naturale.     

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: