Inspectorii DSV Gorj au pus gând rău vulpilor de la Săcelu

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj le-au pus gând rău vulpițelor de la Săcelu și vizuinilor lor, care au devenit principalul punct de atracție al stațiunii. Reprezentanții DSV Gorj vor să mute vulpile într-un mediu natural. La prima tentativă, de săptămâna trecută, nu au reușit să le prindă, însă spun că nu renunță și că data viitoare le vor lua de acolo.

Vizuina vulpii și a celor doi pui ai săi se află chiar lângă Baza de Tratament din Săcelu, astfel că turiştii vin mereu şi aşteaptă să vadă animalele sălbatice. Iniţial, vulpea avea 3 pui însă nu se ştie ce s-a întâmplat cu unul din ei. Primarul Florin Jurebie le-a surprins atunci când au ieșit din vizuină și au interacționat cu turiștii. Imaginile au fost postate pe facebook și au fost vizualizate deja de sute de internauți.

Aleargă după vulpi

Săptămâna trecută, o echipă a DSV Gorj a mers în zonă pentru a le ridica de acolo și pentru a le duce într-o zonă unde să nu mai intre în contact cu oamenii, dar nu este o sarcină ala simplă. Nu au reuşit să le prindă. Spre bucuria autorităţilor, care speră că animalele sălbatice vor rămâne în localitate. "Treaba este că cei de la DSV au luat decizia să le ridice de aici și să le ducă în altă parte, în altă zonă, în cadrul lor natural sau în altă parte. Au și trecut, n-au putut să le prindă atunci, dar cu au zis că revin și până la urmă o să le captureze. Nu îmi pare rău neapărat mie, cât turiștilor. Sunt prietenoase. Noi am fi dispuși să le păstrăm dar cred că nu îmi dau voie să le țin în captivitate", a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Inspectorii DSV Gorj spun că vor merge săptămâna aceasta pentru a încerca din nou să le captureze. "Am fost personal alaltăieri, dar au program de stațiune. Dimineața la 7 și seara la 7 ies din vizuină. Am fost acolo, am schițat o acțiune. Ne-am dotat cu ce ne trebuie. Vrem să le luăm și să le ducem la locul lor, unde trebuie să trăiască, pentru că au făcut numai vizuine pe acolo, chiar în stațiune, sunt vreo 3-4. Nu e locul lor acolo. Ele, așa, sunt clinic sănătoase, nu este o problemă", a explicat Nicolae Călescu, șeful DSV Gorj.  

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: