Propunere: Parteneriat public-privat pentru parcări pe str. Victoriei

Un consilier local din Târgu Jiu vine cu propunerea ca pe strada Victoriei, acolo unde au fost puse multe restricții privind oprirea și staționarea mașinilor, să fie realizate parcări. Mihai Paraschiv vorbește de posibilitatea încheierii unor parteneriate public-private prin care primăria să înființeze parcări prin concesionarea unor terenuri de la proprietarii din zonă sau amenajarea de parcări private de către proprietarii respectivi.

Consilierul local Mihai Paraschiv a identificat trei terenuri care s-ar preta pentru realizarea de parcări în zona Victoriei și a și purtat deja discuţii cu proprietarii lor. Spune că va lansa discuții pentru un parteneriat public-privat în ședința comisiei de circulație care se va întruni luni, 6 martie, în vederea realizării de parcări în zona Victoriei, de la intersecția străzii Gheorghe Doja până la interesecția cu strada 1 Decembrie. „N-aș vrea să cumpere primăria terenurile, unele nici nu sunt de vânzare. Variantele sunt ca proprietarii să o amenajeze și să fie cu plată și să o închirieze oamenii care au nevoie, ori să o cedeze sau să o concesioneze primăriei, să-i dăm o chirie modică, să o gestioneze Direcția de Patrimoniu”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local la Târgu Jiu.

 Ce spune Primăria Târgu Jiu

Cei de la primărie spun că pot construi o parcare pe un teren care nu aparține municipiului. „O instituție publică nu poate concesiona. Închiriază sau cumpără. Poate fi și în comodat, să fie în folosință gratuită. După aceea se recuperează contravaloarea investiției din taxa de parcare, sunt modalități de recuperare. Vorbim ipotetic, fără să știm locațiile la care s-a gândit. Dar nu poți să faci o parcare între case, proprietate privată, pentru cine le fac acolo? Una este să am 10 blocuri și alta e să faci unde sunt case”, a explicat Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.

 Soluţie şi pentru strada Geneva

Liberalul Paraschiv vorbeşte și despre realizarea unei parcări pe strada Geneva, acolo unde a funcționat clubul Laguna, deținut de LexiStar. Terenul este administrat de Siomax. Consilierul local a spus că a vorbit cu administratorul judiciar și că ar fi de acord să încheie un parteneriat public-privat pentru înființarea unei parcări în aceea zonă. „Acolo este varianta de cumpărare, dar sigur nu va da primăria 1.8 milioane pentru teren, atât costă. Este și posibilitatea chiriei. De la Tribunal până la BCR sunt 58 de locuri de parcare și pot fi toate desființate, pentru a fi dat drumul la circulație pe două sensuri și le muți pe parcarea respectivă. 60 de locuri de parcare ori 2 lei/oră sunt 120 lei/oră. Cel puțin 5 ore pe zi va fi garantat plină parcarea”, a explicat Mihai Paraschiv.   

Vizualizări: 1,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: