Elevii infectați cu SARS-CoV2 continuă lecțiile online

Aproximativ o sută de elevi gorjeni au rămas să facă lecțiile tot pe internet, deși colegii lor au revenit în bănci după vacanța de Paște. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au explicat că, în aceste cazuri, absența copiilor este justificată cu documente medicale. În principiu, este vorba de elevi care au fost infectați cu noul coronavirus sau sunt obligați să stea în carantină. Deși au fost întrebați dacă se poate opta pentru școala online din alte motive, inspectorii școlari au transmis că acest lucru nu mai este posibil.

Mai mulți profesori și părinți au întrebat inspectorii școlari dacă elevii ar putea să facă lecțiile online, în continuare, chiar dacă localitatea lor se află în scenariul verde și copiii pot merge, în siguranță, la școală.

Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj, a explicat că sunt 77 de copii care au depus documente medicale care atestă că sunt nevoiți să rămână acasă. Miercuri, în prima zi de școală, au fost raportate și două infectări cu SARS-CoV2 în rândul elevilor.

“Inspectorii școlari au fost întrebați în teritoriu de profesori și părinți dacă mai pot opta pentru școala online. Răspunsul este nu. Dacă te confrunți cu o problemă acasă, așa cum sunt cazuri în județ. 77 de copii din cei 47 de mii de copii din Gorj, sunt în învățare online. Motivele lor sunt fie medicale, sunt bolnavi. Avem raportați doi elevi infectați. Fie au părinții confirmați pozitiv și atunci sunt în izolare, fie au altă problemă medicală. Nu se mai poate opta pentru școala online doar cu: Mie mi-e frică. Mi-a spus mama să stau acasă. Nu mai există această variantă de a opta. A existat în iarnă”, a declarat Dana Constantinescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 1,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: