Elevii şi studenţii cer demiterea secretarului de stat sexist

Mai multe organizaţii de elevi şi studenţi au cerut demiterea secretarului de stat din Ministerul Educaţiei, care a spus într-o confeinţă de presă că fetele trebuie să se ghideze după enunţul "pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii". Vasile Şalaru spunea că un băiat care ţine o fată de mână pe stradă nu este interesat dacă aceasta are educaţie rutieră.

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!", a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Tineretului din România, Uniunea Liceenilor Maghiari din România și Asociația Elevilor din Constanța cer Guvernului României demiterea secretarului de stat pentru Învățământul Preuniversitar, Vasile Șalaru, în urma declarațiilor total inadecvate pentru poziția pe care o ocupă, referitoare la perspectiva sa asupra modului în care ar trebui modificată arhitectura curriculară, dezbătută chiar în această perioadă de către Institutul de Științe ale Educației și ministerul educației.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: