Elevul gorjean care visează să fie astrofizician

Mario Scurtu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, a reușit să se califice, alături de colegul său de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, la Olimpiada Internațională de Științe, care va avea loc în Columbia.

Este pentru prima dată când doi elevi din județul Gorj reușesc să se califice la aceeași olimpiadă internațională.

Mario Scurtu este pasionat de fizică și își dorește să se dedice astronomiei.

Acesta a absolvit Școala gimnazială „Pompiliu Marcea“ și a participat în ultimul an de gimnaziu la etapele naționale ale olimpiadelor de Matematică, unde a obținut medalia de argint, Fizică și Chimie. În plus, Mario a obținut locul I la faza națională a olimpiadei de Lingvistică.

„Matematica și Fizica sunt pasiunile mele. Fizica arată legile naturii și le explică în mod concret, ne ajută să înțelegem în cel mai fundamental mod lumea care ne înconjoară și ne ajută să răspundem la întrebarea «De ce?», pornind de la principii aproape axiomatice, iar Matematica ne ajută ca instrument al Fizicii, ca limbaj al acesteia. Îmi doresc să particip la cele două olimpiade“, a explicat Mario.

Acesta visează să devină cercetător în domeniul astrofizicii: „De când am fost mic sunt pasionat de stele, de partea de Fizică și Astrofizică. Mereu mi-a plăcut să cercetez acest domeniu. Este ceva inedit, care ține de natură, de existență și de univers, astfel că îmi doresc să devin cercetător“.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: