Capcană pentru colectarea deșeurilor, montată pe râul Jiu

O capcană care va colecta deșeurile din plastic și alte gunoaie ce plutesc pe luciul apei a fost montată pe râul Jiu. Dispozitivul va fi pus în funcțiune ca urmare a unei campanii demarate de o companie producătoare de apă minerală. În total, trei râuri din România vor fi curățate de gunoaie cu această metodă. Printre ele se află și râul Jiu.

Capcanele pentru colectarea deșeurilor au fost montate pe râurile Jiu, Mureș și Argeș, iar proiectul reprezintă un pas important în lupta cu gunoaiele care poluează apele din România. Râul Jiu a fost selectat în acest proiect ca urmare a numărului mare de voturi primit din partea gorjenilor, care și-au dorit ca o astfel de capcană să fie montată și în zona noastră.

„Dispozitivele de colectare sunt de tip “log boom”, ancorate de țărmuri, vor pluti pe apă și vor reține plasticul, PET-urile, gunoaiele aruncate cu inconștiență pe ape.

Pe Argeș, capcana este montată în dreptul localității Bascov, pe Mureș, la intrarea în Reghin și pe Jiu, în Rovinari. Capcanele sunt amplasate cu ajutorul Dorna.

Cele trei râuri au fost selectate în urma voturilor înregistrare la finalul anului trecut. Acum sunt pe apa și își fac treaba, diminuează cantitățile uriașe de plastic și deșeuri care plutesc pe apele noastre, ajung în Dunăre, în mare, în pești și în cele din urmă în noi.

Reciclarea este soluția! Suntem însă la coada Europei la acest capitol, așa că astfel de dispozitive sunt o soluție. Reciclează!" a transmis Alex Dima, promotorul acestui proiect.

The Litter Trap" în traducere "capcana pentru gunoi" este un sistem plutitor care strânge gunoaiele de pe râuri. Sistemul este folosit de câțiva ani pe râurile din Olanda și Belgia.

The Litter Trap este construit din plastic reciclat, poate capta gunoiul de până la 1 metru adâncime și are o capacitate de stocare de până la 5 metri cubi pe zi. Gunoiul strâns este sortat și apoi reciclat.

Galerie foto


Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: