Elvira Şarapatin face noi demersuri pentru îmbunătățirea condițiilor la Penitenciarul Târgu Jiu

Şefa femeilor social democrate din Gorj şi deputat în Parlamentul României, Elvira Şarapatin, a cerut Ministerului Justiţiei, într-o interpelare, să permită Penitenciarului Târgu Jiu să preia imobilele centrului de pregătire şi perfecţionare a cadrelor de jandarmi „Gheorghe Magheru” din Bumbeşti Jiu, în vederea amenajării unor spaţii suplimentare de deţinere.

Deputatul Elvira Şarapatin vrea să creeze condiţii „mai omeneşti” deţinuţilor din penitenciarul Târgu Jiu. În răspunsul formulat de minister, acesteia i se transmite că într-adevăr penitenciarul Târgu Jiu se confruntă cu fenomenul de supraaglomerare, având un grad de ocupare de 195% şi că s-a identificat acest centru de la Bumbeşti Jiu ca o posibilă soluţie pentru deţinuţii clasificaţi în regimurile semideschis şi deschis. Numai că valoarea estimată a costurilor de amenajare a spaţiilor este de 1,3 milioane de euro, iar durata estimată de pentru demararea şi finalizarea investiţiei pentru punerea în funcţiune a imobilului este de minim trei ani.

Se pare că deputatul Elvira Şarapatin este tot mai interesată de acest aspect având în vedere că în urmă cu ceva timp chiar ea declara că : „vreau să-mi leg numele şi activitatea mea de crearea unor condiţii bune, omeneşti, în Penitenciarul Târgu Jiu”.

Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: