Consilierii locali din Târgu Jiu vor tablete la ședințele de consiliu

Supărați că mai mereu primeau proiectele de hotărâre incomplete la ședințele de Consiliu Local Târgu Jiu, aleșii locali au cerut să li se dea tablete de pe care să urmărească materialele. Propunerea a venit din partea consilierului liberal Mihai Paraschiv.

Mihai Paraschiv spune că se consumă prea multă hârtie pentru tipărirea proiectelor de hotărâre pentru fiecare ședință. În prezent, fiecare consilier primește câte un dosar cu aceste proiecte, avizele pentru fiecare și referatele de la direcțiile și serviciile de specialitate.

Consilierul local s-a interesat și ce efort financiar ar însemna din bugetul local pentru achiziția tabletelor. A spus că a avut discuții cu doi operatori de telefonie, care i-au prezentat niște oferte. Sub 200 euro pe lună ar plăti municipalitatea pentru abonamente iar tabletele ar urma să fie acordate gratuit de operator. ”Aș vrea să vă supun atenției, de principiu, inițierea unor discuții cu un operator de telefonie mobilă privind achiziționarea unui număr de 21 sau 22 de tablete. Este normal ca și domnul primar să aibă una, ca să scăpăm de tot ce înseamnă această maculatură. La fiecare ședință de Consiliu Local consumăm câte 20 de topuri de hârtie, plus munca celor care se ocupă de această birocrație. Suntem în 2017”, le-a spus colegilor Mihai Paraschiv, la finalul ședinței de luni a Consiliului Local.   

”O să discutăm cu departamentul nostru de Informatică, care gestionează contractele cu telefoanele, să stabilim niște caracteristici. Facem studiul până la ședința următoare”, a intervenit Grigore Jianu, secretarul primăriei municipiului Târgu Jiu.

Paraschiv a continuat să explice. ”În formatul acesta electronic, pe mail, ne pot veni proiectele cu toate documentele scanate, ca să nu mai avem discuții că nu există avizul cutare, că sunt prea multe”, a mai spus Paraschiv.

”Domnul consilier, am înțeles, gata, se ia în lucru”, i-a tăiat vorba social-democratul Viorel Petcu. 

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: