Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Embrion de dinozaur perfect conservat, descoperit în China

Oamenii de știință chinezi au anunţat că au descoperit un embrion de dinozaur perfect conservat. Acesta se afla pe punctul de a ieşi din ou, la fel ca un pui de găină, acum mai bine de 66 de milioane de ani.

Oul fosilizat a fost descoperit în Ganzhou, sudul Chinei cu mai mulţi ani în urmă cu o serie de alte fosile şi a fost păstrat fără să fie cercetat într-un muzeu, timp de 10 ani. Abia când au început lucrările de construcție la muzeu, iar fosilele descoperite au fost sortate, cercetătorii au realizat în sfârşit ce au avut atâta timp în fața ochilor. Cercetătorii au precizat că embrionul se afla pe punctul de a ieşi din ou, la fel ca un pui de găină, şi estimează că are o vechime de cel puţin 66 de milioane de ani, a informat BBC.

Este considerat că aparţine unui oviraptorozaur, dinozaur theropod fără dinţi, şi a fost botezat Baby Yingliang fiind cel mai bun embrion de dinozaur descoperit vreodată. Descoperirea lui permite cercetătorilor să înţeleagă mai bine legătura dintre dinozauri şi păsările din zilele noastre.

Fosila arată că embrionul se află într-o poziţie curbată, comportament remarcat la păsări cu scurt timp înainte de eclozare. Acest lucru indică faptul că un astfel de comportament la păsările moderne a evoluat şi îşi are originea în strămoşii lor dinozauri.

Oviraptorozaurul, care se traduce ca „şopârlă ce fură ouă”, era un dinozaur cu pene care a trăit în regiuni care astăzi reprezintă Asia şi America de Nord, în timpul Cretacicului târziu, între 100 şi 66 de milioane de ani în urmă.

Baby Yingliang măsoară 27 de cm în lungime, iar fosila se află la Yingliang Stone Nature History Museum din China. O parte din corpul dinozaurului este acoperită de pământ solidificat şi cercetătorii vor folosi tehnici avansate de scanare pentru a crea imaginea întregului schelet.

Vizualizări: 1,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: