Energia a fost salvată de Guvern de la faliment

Jucând fără a mai avea vreun obiectiv, baschetbaliştii Energiei au reuşit surpriza acestui sezon. Nu e la îndemâna oricui să bată acum pe Gaz Metan, cu atât mai puţin unei echipe care nu mai are prea mari pretenţii. Dar gorjenii au bătut o candidată la titlu jucând relaxat şi fără prea mare presiune. Evoluţiile din aceste ultime etape ale elevilor lui Slobodan Nikolic sunt de luat în calcul mai ales de către conducători. Care au acum sarcina de a decide cu cine vor continua sezonul viitor.

Energia a reuşit prima mare victorie din acest retur în faţa unui adversar dintre cei mai bine cotaţi.  Chiar dacă rămân pe locul 11 în clasament, la egalitate cu Timişoara, gorjenii au pentru ce lupta, fiecare dorind probabil un loc în echipă şi în viitorul sezon. Preşedintele Marius Vlaicu era încântat de evoluţia unor jucători după meciul cu Gaz Metan şi deja făcea calcule cu ce jucători va aborda sezonul următor pentru a ajunge să prindă play-off-ul. „Pregătesc deja ofertele pentru sezonul viitor pentru Darby, Troupe şi Bigus”, a spus Vlaicu mulţumit de evoluţiile foarte bune ale celor trei. Preşedintele n-ar vrea să-l lase din mână nici pe fiul antrenorului Nikolic pentru care însă trebuie să se lupte cu echipe mari din baschetul european. Din păcate dacă Nikolic e decis să plece cu greu va putea Energia să facă faţă altor oferte de afară.

Ce trebuie să mai rezolve Vlaicu este şi problema antrenorului, care are şi el alte oferte şi nici nu este de acord cu modul în care e privit în România de oficialii federaţiei. „Doamna Carmen Tocală a spus că antrenorii străini care vin în România sunt mercenari. Eu pot să arăt contractele pe care le-am avut în alte ţări, iar cel de la Energia este unul din cele mai mici”, a spus Slobodan Nikolic care mărturisea săptămâna trecută că nu numai pentru bani a venit la Energia.

Salvare

Cea mai mare bucurie a preşedintelui de la baschet vine însă de la Guvernul României care a reeşalonat datoriile şi a salvat astfel clubul de la faliment: „Am primit şi o gură de oxigen din partea guvernului, avem ordonanţa de guvern prin care putem să reeşalonăm datoriile la bugetul statului şi în acest caz vom putea vorbi, din iunie-iulie, despre viitoare echipă a Energiei, cu un buget care să ne permită să ajungem în play-off." Datoriile mari acumulate la bugetul statului îl făceau pe preşedintele de la baschet să se gândească chiar la ce e mai rău pentru echipă, retrogradarea în divizia B. În iarnă din cauza acestor datorii s-a renunţat la Căpuşan şi s-au redus şi contractele jucătorilor.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: