Energia se luptă cu turcii pentru finala EuroChallenge

Turneul Final 4 al competiţiei EuroChallenge 2015 va avea loc în perioada 24-26 aprilie în Turcia, la Trabzon. Calificată în Final 4, gruparea turcă Trabzonspor Medical Park  a obţinut astfel dreptul de a organiza turneul final al ediţiei 2014-2015. Alături de formaţia gazdă, la turneul final sunt calificate Energia Târgu-Jiu, JSF Nanterre (Franța) şi Fraport Skyliners (Germania).

Energia Târgu Jiu, antrenată de cipriotul Antonis Constantinides, va disputa prima semifinală a competiţiei în compania formaţiei turce Trabzonspor, în timp ce cealaltă semifinală va fi jucată de JSF Nanterre (Franţa) şi Fraport Skyliners (Germania). Învingătoarele vor juca finala şi vor face şi pasul în EuroCup. Turneul final va avea loc în perioada 24-26 aprilie.

Trabzonspor Medical Park, prima echipă calificată în Final 4, este şi cea mai constantă echipă din actuala ediţie a EuroChallenge. Turcii sunt favoriţi la câştigarea trofeului. Arena care găzduieşte meciurile echipei turce şi în care se desfăşoară turneul Final 4, cunoscută sub numele de “Hayri Gur Spor Salonu”, are o capacitate de 7.500 de locuri şi a fost inaugurată în 2011. EuroChallenge a fost fondată în anul 2003 şi are la start, în fiecare sezon, 32 de echipe. Baschetbaliştii gorjeni au obţinut, în premieră, calificarea în turneul final al EuroChallenge, cea de-a treia întrecere continentală intercluburi, după Euroligă şi EuroCup şi este pentru prima dată în istoria competiţiei când o echipă românească ajunge în Final Four.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: