Eric, ca şi plecat de la Pandurii

Brazilianul Eric de Oliveira are şanse minime să mai rămână la Pandurii în retur. Mijlocaşul de 28 de ani e asaltat cu oferte, iar gorjenii sunt tot mai tentaţi să-şi vândă perla. Suma de transfer vehiculată este însă una destul de mică, 1 milion de euro.

Pe lângă oferta primită de la saudiţii de la Al Ahli, Eric mai e dorit şi în China sau Turcia. Oriunde s-ar duce, Eric e aşteptat cu un salariu regesc, dar pandurii ar urma să încaseze doar 1 milion de euro în schimbul său.

Eric pleacă în Est

Şase luni la Pandurii şi 14 goluri în campionat şi Europa League au fost suficiente ca Eric să-şi demonstreze valoarea. După 6 ani la Mediaş, brazilianul a renăscut la Tg-Jiu sub comanda aceluiaşi antrenor ca şi la Gaz Metan, Cristi Pustai. Inevitabil, au început să apară şi ofertele pentru brazilian. Ajuns la 28 de ani, Eric ar prinde cu greu un contract în Vestul Europei, dar e dorit de câteva echipe din Est. Saudiţii de la Ah Ahli au intrat puternic pe fir şi au oferit 1,5 milioane de dolari, aproximativ 1 milion de euro. Eric a aflat de ofertă în vacanţă în Brazilia şi i-a surâs ideea. Mai ales că în deşertul saudit ar urma să încaseze un salariu de 800.000 de dolari pe an, de vreo 8 ori mai mult ca la Pandurii! Trupa portughezului Vitor Pereira nu e singura care-l vrea pe Eric. Brazilianul magic mai e dorit şi de o echipă din primele 6 din China, dar şi de turcii de la Bursaspor. Presa din Turcia scrie că echipa antrenată de neamţul Christoph Daum îl vrea acum pe Eric şi e gata să facă o ofertă asemănătoare cu cea a saudiţilor. Cert este faptul că Eric are şanse minime să mai îmbrace tricoul pandurilor şi din retur. „Eric va pleca în zilele următoare doar în străinătate, nu în România. Chiar dacă este cel mai important jucător din lot, obiectivul va rămâne calificarea în Europa League. Au mai plecat Chiricheş, Maxim, Pintilii şi tot am fost vicecampioni. Dacă Matulevicius şi Predescu ar fi apţi, nu aş avea nici o emoţie”, a declarat Eugen Pîrvulescu la Radio GSP.

Îl dau prea ieftin?

Valoarea lui Eric e evidenţiată de cifrele din tur. 11 goluri în campionat, 14 în toate competiţiile, 12 pase de gol şi poziţia de lider în clasamentul golgeterilor din Liga 1 stau mărturie. Cu toate astea brazilianul nu e avantajat de vârstă. Are deja 28 de ani aşa că nicio echipă nu pare dispusă să ofere mai mult de 1 milion de euro pentru transferul său. Cam puţin pentru un fotbalist cotat acum la 2,4 milioane de euro pe site-urile de specialitate. În condiţiile în care pandurii au dat 400.000 de euro celor de la Mediaş pentru a-l lua pe Eric iar ardelenii păstrează 20% dintr-un viitor transfer, nu putem vorbi de o super afacere pentru gorjeni. Practic dacă l-ar da cu 1 milion de euro, pandurii ar trebui să vireze încă 200.000 către Gaz Metan aşa că ar rămâne cu 800.000, dublu faţă de cât au plătit în vară pentru brazilian. Putem vorbi astfel de o afacere ok, dar nu una excelentă cum a fost cu Maxim (adus gratis, vândut pe 1,5 milioane la Stuttgart) sau Alexandru Vlad (adus pe 50.000, vândut pe 1 milion la Dnepr). Eric iese cel mai câştigat dacă transferul se face. Pleacă de la 80-100.000 de euro pe an cât are la Pandurii, la 500-600.000 de euro cât ar încasa la turci sau saudiţi. „Aş vrea să prind un contract mai mare, viaţa de fotbalist e scurtă, am copil, familie şi aş vrea să le asigur un viitor. Orice jucător vrea la mai bine”, spunea Eric înainte de a pleca în vacanţă.

„Pentru suma corectă, orice jucător din lume poate pleca. Gaz Metan Mediaş mai are 20 de procente dintr-un eventual transfer al lui Eric.” Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Variantă de înlocuire – în locul lui Eric, pandurii sunt gata să-l aducă pe Răduţ, aflat pe lista neagră la Steaua. „Răduţ ar fi aşteptat cu braţele deschise dacă Steaua nu-l mai vrea. Este o soluţie excelentă pentru a-l înlocui pe Eric”, spune Pîrvulescu despre mijlocaşul dorit şi de Chiajna sau CS U Craiova

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: