Târgujianul Gabroveanu vrea să provoace greii din kickboxing

Alexandru Gabroveanu este gorjeanul care, la vârsta de 25 de ani, a devenit campion naţional de kickboxing la profesionişti. Acesta şi-a însuşit centura luptând pentru clubul „Dinastia Niţă”. Deşi a reprezentat cluburi de renume din ţară la Galele Internaţionale, Alexandru Gabroveanu a ţinut morţiş ca numele oraşului său natal să le fie alăturat acestora. După ce şi-a văzut împlinit visul, tânărul spune că vrea să provoace toţi greii din ţară la kickboxing. Idolul campionului naţional este nimeni altul decât tatăl său, Marian Gabroveanu, fost sportiv renumit la lupte greco-romane.

Alexandru Gabroveanu a câştigat centura de campion naţional la kickboxing la început acestei luni, în urma unei competiţii desfăşurate la Bucureşti în cadrul căreia a luptat pentru clubul „Dinastia Niţă” Târgu Jiu. Deşi clubul este din Bucureşti, Alexandru Gabroveanu a asociat numele acestuia cu cel al oraşului său natal. Tânărul a luptat la Galele din Anglia şi Irlanda pentru cluburi renumite din ţară, reuşind în acelaşi timp să scoată Târgu Jiul din anonimat. „Foarte multe cluburi pentru care am luptat nu sunt din Târgu Jiu. De exemplu, clubul „Dinastia Niţă” este din Bucureşti, iar clubul „Kudokai Atlassib” este din Sibiu. De fiecare dată, m-am înţeles cu conducerea cluburilor respective că lupt pentru filiale din Târgu Jiu. Mi-am dorit foarte mult titlul de campion naţional la profesionişti şi l-am obţinut luptând pentru „Dinastia Niţă” Târgu Jiu. Mă mândresc că sunt din Târgu Jiu. Încă de anul trecut mi-am propus să devin campion, aveam 8 meciuri şi doar o înfrângere. De două ori am ieşit campion naţional la amatori. Anul acesta am luptat şi pe MMA (Mixed Marţial Arts). Am reuşit să devin campion naţional la profesionişti, iar acum nu îmi mai doresc decât să provoc toţi greii kickboxing-ului”, a declarat Alexandru Gabroveanu.           

Idolul tânărului campion este tatăl său

Alexandru a moştenit pasiunea pentru lupte de la tatăl său, Marian Gabroveanu, fost luptător la greco-romane. Încă de la vârsta de 9 ani, Alexandru Gabroveanu şi-a dovedit aptitudinile sportive, obţinând titlul de campion naţional la lupte greco-romane, categoria copii, antrenat fiind de către tată. Pe la vârsta de 18 ani, Alexandru Gabroveanu a fost atras de kickboxing. După ce a obţinut două titluri de campion naţional la amatori, la vârsta de 21 de ani a trecut la categoria profesionişti, iar rezultatele excepţionale n-au întârziat să apară. ”În data de 31 ianuarie la Craiova voi lupta pe MMA, iar în luna martie voi lupta în Spania Vreau să provoc toţi greii kickboxing-ului. Nu am un alt idol în afară de tatăl meu”, a precizat Alexandru Gabroveanu.

PLANURI

Alexandru Gabroveanu şi-a făcut planuri mari de viitor. Acesta îşi doreşte să meargă să se pregătească în Olanda. „Încerc să obţin sponsorizări pentru a merge să mă pregătesc în Olanda pentru că acolo este mama kickboxing-ului”, spune Alexandru.

SATISFACŢIE

Fostul luptător la greco-romane, Marian Gabroveanu se bucură de rezultatele fiului său şi spune că este mulţumit sufleteşte. „Performanţa pe care fiul meu a atins-o în data de 6 decembrie reprezintă pentru mine o satisfacţie enormă. Ştiu cât de mult a muncit pentru asta şi că întotdeauna şi-a dorit centura de campion naţional la profesionişti”, a declarat Marian Gabroveanu, tatăl lui Alexandru.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: