Erupe din nou vulcanul Etna, cel mai activ din Europa. În Italia e haos!

 Vulcanul Etna a început să erupă și a creat haos în Italia dând peste cap mai ales zborurile și turismul.  Aeroportul din Catania a fost închis, iar Sicilia este acoperită de cenușă și fum, oamenii circulând pe stradă doar cu umbrela.

Muntele Etna din Italia, unul dintre cei mai activi vulcani din Europa, erupe puternic cu lavă și cenușă.

Potrivit presei locale, în ultimele zile se înregistrează o creștere a activității la stratovulcanul de aproximativ 3 300 de metri înălțime, situat pe insula Sicilia.

Activitatea a fost observată în special în craterul Voragine, care a început să erupă puternic cu lavă și cenușă. De asemenea, au fost observate scurgeri de lavă din craterul Voragine către un alt crater.

Potrivit estimărilor biroului regional din Catania al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, cenușa emisă de Etna a atins aproximativ 4,5 kilometri înălțime și e deplasată în direcția sud-est.  Din cauza norilor de cenușă, INGV a emis o avertizare de cod roșu pentru avioanele care trec prin regiune.

Departamentul de Protecție Civilă, afiliat Biroului Primului Ministru, a emis, de asemenea, o avertizare de cod galben din cauza activității vulcanice. Activitatea vulcanică, cum ar fi erupțiile de cenușă și lavă de pe Etna, a putut fi văzută din Catania și din orașele învecinate, iar în Catania a plouat cu cenușă.

Aeroportul din Catania a fost închis din acest motiv iar oamenii din Sicilia trebuie să meargă pe străzi sub umbrele sau cu pungi pe cap. 

Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, a erupt ultima dată atât de puternic cu cenușă și lavă în decembrie 2023.

Galerie fotoVizualizări: 3,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: